Reseptit

Spaghetti bolognese

Spaghetti bolognese - klassikkoruoka Italiasta. Mammia mia, mikä herkku! Valmista hitaasti hauduttamalla.

Spaghetti bolognese
Yli 1 hKattila, 6-8 hlölle

Ainekset

  • Kastike
  • 500 gjauhelihaa
  • 5valkosipulinkynttä
  • 2sipulia
  • 4 dlvettä
  • 400 gtomaattimurskaa
  • 80 gtomaattisosetta
  • 200 gjuuressuikaleita
  • 1ruukku basilikaa
  • 2 rklsoijakastiketta
  • ripaus mustapippuria ja suolaa
  • Spaghetti
  • 500 gspaghettia
  • vettä
  • suolaa
  • 1 rklöljyä
  • Päälle
  • 100 gparmesaania

Valmistus

  • Ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Jos käytät hirvenlihaa tai muuta vähärasvaista jauhelihaa, lorauta pannulle öljyä.
  • Lisää joukkoon hienonnettu sipuli ja valkosipuli. Kypsennä hetki.
  • Pane ainekset paistinpannusta kattilaan. Lisää vesi, juuressuikaleet, tomaattimurska, tomaattisose, soijakastike sekä mustapippuri ja suola. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua 45 min.
  • Silppua yrtit. Lisää kastikkeeseen. Anna hautua n. 5 minuuttia.
  • Keitä spaghetti suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita kastike ja spaghetti. Raasta annoksen päälle parmesaania. Nauti heti.
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat