Reseptit

Paahtopaisti

Paahtopaisti on juhlava liharuoka, jonka valmistaminen ei vaadi liikaa kulinaristisia oppeja. Paista noin 1,5 tuntia/kg.

Paahtopaisti
2 h6-8 hlölle

Ainekset

  • 1 kgnaudan paahtopaisti
  • 1 rklöljyä
  • 1 rklvoita
  • 4valkosipulinkynttä
  • timjamia
  • 1 tlsuolaa
  • ½ tlmustapippuria

Valmistus

  • Ota paahtopaisti huoneenlämpöön tunniksi.
  • Ruskista liha voi­-öljyseoksessa pannulla joka puolelta kuorittujen, litistettyjen valkosipulinkynsien ja timjamin kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Nosta paisti uunivuokaan ja työnnä lihalämpömittari paistin paksuimpaan kohtaan.
  • Kypsennä 125 asteisessa uunissa, kunnes mittari osoittaa 52-60 astetta eli paista n. 1,5 tuntia/kg.
  • Kääri paisti alumiinifolioon ja anna paistin sen levätä puolisen tuntia ennen viipalointia. Leikkaa paahtopaisti aina poikkisyin.
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat