Reseptit

Ossobucco

Ossobucco on pataruokien aatelia. Eikä haittaa, jos kaikki ei mene kaupaksi kerralla, sillä tämä ruoka paranee seuraavaksi päiväksi.

Ossobucco
1 h 50 minPata, 4-5 hlölle

Ainekset

  • 1 kgossobuco
  • ripaus suolaa
  • ripaus pippuria
  • 3 rklvehnäjauhoja
  • öljyä
  • 1sipuli
  • 2 dlkuivahkoa valkoviiniä
  • 1 prktomaattimurskaa
  • 2porkkanaa
  • 2 ½ dllihalientä
  • 1suuri valkosipulin kynsi pillkottuna
  • nippu tuoretta oreganoa
  • 4timjaminoksaa
  • 1laakerinlehti

Valmistus

  • Ota lihat huoneenlämpöön. Mausta lihat suolalla ja pippurilla molemmin puolin. Ripottele päälle jauhoja.
  • Kaada pataan öljyä ja ruskista lihat padassa. Voit myös ruskistaa ne paistinpannulla. Ota ruskistetut lihat sivuun.
  • Kuori ja silppua sipuli, ruskista se padassa. Laita lihat takaisin pataan ja kaada perään 2 dl valkoviiniä. Keitä viiniä kasaan ja lisää tomaattimurska ja porkkanapalat. Kaada joukkoon lihaliemi.
  • Kuori ja pilko valkosipuli ja lisää pataan yrttien kanssa.
  • Peitä pata kannella ja kypsennä 200 asteisessa uunissa 1,5 h tai kunnes liha irtoaa luista.
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat