Reseptit

Burgundinpata

Burgundinpata on ranskalaisen keittiön lahja maailmalle. Käytä paksupohjaista pataa ja anna ruoan valmistua hiljalleen liedellä.

Burgundinpata
3 hPata, 6-8 hlölle

Ainekset

  • 800 gnaudan sisäpaistia
  • 140 gpekonia
  • 5sipulia
  • 2porkkanaa
  • 200 gtuoreita herkkusieniä
  • 4 dlpunaviiniä tai lihalientä
  • 3valkosipulinkynttä
  • ½ dltomaattisosetta
  • 1 tlmustapippuria
  • 2laakerinlehteä
  • 2 tlkuivattua timjamia
  • 2 tlsuolaa

Valmistus

  • Ota liha huoneenlämpöön. Kuutioi liha ja suikaloi pekoni. Leikkaa kuoritut sipulit isoiksi paloiksi. Viipaloi porkkanat ja herkkusienet.
  • Ruskista pekoni paistinpannussa. Ruskista pekonista irronneessa rasvassa lihakuutiot pienissä erissä. Siirrä lihat pataan.
  • Paista rasvassa myös sipulit. Lisää pataan sipulit, porkkanat ja herkkusienet.
  • Huuhdo pannu vesitilkalla ja kaada pataan. Lisää pataan punaviini tai lihaliemi, kuoritut ja hienonnetut valkosipulinkynnet, tomaattisose ja mausteet.
  • Anna padan hautua hellalla kannen alla 1-2 tuntia tai kunnes liha on mureaa.
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat