Reseptit

Sima

Sima on vappujuoma parhaimmillaan! Siman valmistuminen vie aikaa, mutta lopussa kiitos seisoo. Ps. Maistuu parhaalta viileänä.

Sima
3 vrkSanko, 5 l

Ainekset

  • 2sitruunaa
  • 4 dlsokeria
  • 5 lvettä
  • 5 dlfariinisokeria
  • pieni nokare hiivaa (herneen siemenen kokoinen)
  • rusinoita

Valmistus

  • Pese sitruunat. Kuori niistä keltainen osa perunankuorimaveitsellä talteen. Poista sitruunoista kuoren valkoinen osa ja heitä se pois. Leikkaa hedelmäliha viipaleiksi.
  • Pane sitruunaviipaleet, sitruunankuoren keltainen osa ja sokeri isoon astiaan esim. sankoon. Kuumenna puolet vesimäärästä kiehuvaksi ja kaada sima-ainesten päälle. Sekoita ja anna seistä jonkin aikaa kannen alla.
  • Lisää loput vedestä kylmänä. Lisää hiiva, kun liemi on huoneenlämpöistä.
  • Anna olla huoneen lämmössä noin päivän ajan.
  • Pese pullot ja pane pulloihin pari rusinaa ja 1 tl sokeria. Siivilöi sima pulloihin. Korkita löyhästi.
  • Vie viileään paikkaan. Sima on valmista, kun rusinat nousevat juoman pintaan.
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat