Reseptit

Pitaleipä

Pitaleivän ala- ja yläpuoli irtoavat toisistaan paistettaessa. Ne muodostavat onton taskun, jonka voil leikata auki ja täyttää.

Pitaleipä
15 min6 hlölle

Ainekset

  • 3 dlvettä
  • 20 ghiivaa
  • 3 rklöljyä
  • 2 tlsokeria
  • 1 tlsuolaa
  • 7 dlhiivaleipä- tai vehnäjauhoja

Valmistus

  • Sekoita kulhossa kädenlämpöiseen veteen hiiva, öljy, sokeri ja suola.
  • Alusta joukkoon jauhot. Kohota taikina vedottomassa paikassa puhtaan astiapyyhkeen alla.
  • Leivo taikinasta 6 pyöreää mahdollisimman ohutta leipää.
  • Paista 250-asteisessa uunissa 5 min. Pitaleivän ala- ja yläpuoli irtoavat toisistaan paistettaessa muodostaen onton taskun, joka voidaan leikata osaksi auki ja täyttää.
  • Täytä mieleisilläsi täytteillä.
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat