Reseptit

Kurpitsakeitto

Pehmeän suloinen kurpitsakeitto lämmittää ja raikas väri piristää. Riputtele annoksen päälle auringonkukan siemeniä.

Kurpitsakeitto
50 minKattila

Ainekset

  • 1-2 kgkelta-oranssia talvikurpitsaa
  • 2isoa valkosipulinkynttä
  • 1iso sipuli
  • tuoretta inkivääriä
  • tilkka öljyä kuullottamiseen
  • 1 rklcurrytahnaa
  • ½ tljuustokuminaa
  • 1 lvettä
  • 1kasvisliemikuutio
  • 400 gkookosmaitoa
  • suolaa, mustapippuria myllystä
  • siemeniä

Valmistus

  • Leikkaa kurpitsat osiin, poista siemenet, pane osat uunipellille leivinpaperin päälle kuoripuoli alaspäin.
  • Kypsennä paloja 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes sisus on pehmeää.
  • Kaavi sisus esim. lusikalla kattilaan.
  • Kuullota silputtu sipuli, kuoritut ja murskatut valkosipulinkynnet ja n. puoliruokalusikallista inkivääriraastetta pannulla öljytilkassa. Lisää currytahna ja juustokumina, kuumenna sekoittaen.
  • Kumoa seos kurpitsasoseen sekaan kattilaan. Lisää vesi, kasvisliemikuutio ja keitä noin 5 minuutin ajan.
  • Soseuta keitto, lisää kookosmaito, kiehauta. Mausta suolalla ja jauha myllyllä mustapippuria, ripottele päälle siemeniä.
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat