Reseptit

Kauraleipä

Kauraleipä syntyy lähes käden käänteessä. Rapsakkakuorinen leipä maistuu uunituorena voin kera vallan herkulliselta.

Kauraleipä
1 hUunipelti

Ainekset

  • 5 dlhiivaleipäjauhoja
  • 2 dlkaurahiutaleita
  • 1 psskuivahiivaa
  • 1 tlsuolaa
  • 1muna
  • 3 dlvettä
  • Voiteluun:
  • 0,5 dlvettä
  • 1 rklsiirappia

Valmistus

  • Sekoita kulhossa jauhot, kaurahiutaleet, kuivahiiva ja suola keskenään.
  • Riko joukkoon muna ja lisää 3 dl kädenlämpöiseksi jäähdytettyä vettä. Sekoita tasaiseksi. Anna kohota vedottomassa paikassa liinan alla puolituntia.
  • Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle ja taputtele yhdeksi pyöreäksi leiväksi tai pienemmiksi leipäsiksi. Kohota puolisen tuntia.
  • Paista 200 asteessa uunin alatasolla 30-35 minuuttia. Voitele kuumat leivät vesi-siirappiseoksella ja paista vielä viitisen minuuttia. Anna jäähtyä ilman liinaa, niin saat rapean kuoren.
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat