TV-tietovisaBlogitVaihtoautotTV-ohjelmatTietovisatSanakirja
Reseptit

Poronkäristys

Oletko ikinä tehnyt poronkäristystä? Poronkäristys valmistuu meheväksi, kun pistät pataan pekonia ja olutta.

Poronkäristys
2 hPata, 5-6 hlölle

Ainekset

  • 140 gpekonia
  • 1sipuli
  • 1 rklvoita
  • 500 gporonkäristyslihaa esim. pakaste
  • ¾ tlsuolaa
  • ½ tlmustapippuria
  • 5 dlolutta
  • 1 dlvettä

Valmistus

  • Hienonna pekoni. Kuori ja hienonna sipuli.
  • Kuumenna rasva valurautapadassa liedellä. Lisää pekonit ja sipulisilppu. Lisää kohmeinen poronkäristysliha vähitellen ja anna paistua pannulla muutama minuutti.
  • Lisää mausteet, olut ja vesi. Hauduta kannen alla liedellä tai 175 asteisessa uunissa vähintään tunti, kunnes liha on mureaa. Lisää vettä tarvittaessa.
  • Vinkki: tarjoa perunamuusin kanssa.
Katso myös
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat