Reseptit

Kinuskikakku

Kinuskikakku ei ole siitä helpoimmasta päästä valmistaa, mutta vaiva on sen arvoinen. Komea kakku juhlissa ja viikonlopun kahvihetkissä!

Kinuskikakku
2 hKakkuvuoka, 20 hlölle

Ainekset

  • Pohja
  • 1 ½ dlsokeria
  • 4kananmunaa
  • 1 ½ dlvehnäjauhoja
  • ½ dlperunajauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • Voiteluun
  • rasvaa
  • korppujauhoja
  • Täytehyytelö
  • 3 tlappelsiinin raastettua kuorta
  • 3liivatetta
  • 250 glaktoositonta maitorahkaa
  • ½ dlsokeria
  • 2 tlvanilliinisokeria
  • 2 tlkananasmurskaa
  • ½ dlappelsiinin mehua
  • 2 dllaktoositonta vispikermaa
  • Kostutus
  • 2 dlappelsiinimehua ja ananaspurkin liemi
  • Kinuski
  • 2 dllaktoositonta vispikermaa
  • 1 dlsokeria
  • 1 dlfariinisokeria
  • Koristeluun
  • 4 dllaktoositonta vispikermaa
  • 2 tlvanilliinisokeria
  • 2 rklsokeria
  • mansikoita tai muita marjoja

Valmistus

  • Vaahdota sokeri ja munat. Sekoita vehnä- ja perunajauhot sekä leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoittele varovasti. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteisen uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia.
  • Kumoa paistunut kakku leivinpaperille ja anna jäähtyä.
  • Pane liivatteet pehmenemään. Sekoita rahkaan sokeri, vanilliinisokeri, valutettu ananasmurska ja raastettu appelsiinin kuori. Purista mehu appelsiinista, kuumenna appelsiinimehu ja sulata siihen vedestä puristetut liivatteet. Jäähdytä seosta hieman ja kaada seos ohuena nauhana rahkan joukkoon. Sekoita hyvin. Vaahdota täytteeseen tuleva kerma ja lisää rahkan joukkoon kermavaahto.
  • Leikkaa pohja kolmeen osaan. Kostuta kakkulevyt appelsiinimehulla ja ananaspurkin liemellä. Nosta pohjalevy tarjoiluvadille. Levitä täytteeksi tuleva hyytelö kahteen väliin. Kun olet täyttänyt välit, pane kakun päälle hetkeksi kevyt paino.
  • Kinuski: keitä kattilassa kermaa, sokeria ja fariinisokeria noin 20 minuuttia. Siirrä kattila jäähtymään hetkeksi ennen kinuskin kaatamista kakulle. Valuta kinuski kakun päälle.
  • Koristelu: Vaahdota reunoille tuleva kerma ja mausta se sokerilla ja vanilliinisokerilla. Pursota kermavaahto kakun reunoille. Koristele mansikoilla tai muilla marjoilla.
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat