Reseptit

Amerikkalainen juustokakku

Amerikkalainen juustokakku on maultaan raikkaan sitruunainen. Koristele makusi mukaan marjoilla tai hedelmillä.

Amerikkalainen juustokakku
1 h 30 minPiirakkavuoka

Ainekset

  • Pohja
  • 1 pktkauradigestivekeksejä gluteeniton
  • ½ dlfariinisokeria
  • 75 gmargariinia laktoositon
  • Täyte
  • 250 gmaitorahkaa laktoositon
  • 350 gmaustamatonta tuorejuustoa laktoositon
  • 1 ½ dlsokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
  • ½ dlperunajauhoja
  • 2 rklsitruunanmehua
  • 3 rklsitruunankuorta raastettuna
  • 2 dlvispikermaa laktoositon
  • 3kananmunaa

Valmistus

  • Hienonna keksit monitoimikoneessa tai pistä keksit muovipussiin ja murskaa. Laita murut kulhoon, sekoita joukkoon fariinisokeri ja sulatettu rasva. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle.
  • Valmista täyte sekoittamalla kaikki ainekset tasaiseksi seokseksi. Kaada seos pohjan päälle.
  • Paista 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla ensin 45 minuuttia. Alenna lämpöä 150 asteeseen ja paista vielä 15 minuuttia. Peitä vuoka leivinpaperilla, jos pinta näyttää tummuvan.
  • Anna kakun jäähtyä vuoassaan huoneenlämpöiseksi. Siirrä jääkaappiin ja anna jäähtyä kylmäksi, mielellään yön yli.
  • Irrota kakku vuoasta ja koristele halutessasi tuoreilla marjoilla. Tarjoa esimerkiksi marjojen, marjakastikkeen tai hedelmien kanssa.
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat