Televisio

Ville Virtanen: Arki voi olla haastavaa, kun ei ole aina ihan satasella läsnä

11.11.2018 klo 7:00  Kirsti Kurki-Myllymäki

Ville Virtanen myöntää, että työ menee vapaallakin pään sisään ja vie mennessään - kuten Kari Sorjosella.

Sorjonen

Ville Virtanen palkittiin parhaan miesnäyttelijän Kultaisella Venlalla Sorjonen-tv-sarjasta v. 2017. Kuva: Kirsti Kurki-Myllymäki.


Ville Virtanen on näyttelijä, ohjaaja, kirjailija ja käsikirjoittaja. Ville Virtasen esittämä Kari Sorjonen ratkoo rikoksia rikospaikalla työaikana ja päänsä sisällä vapaalla.


- Koen yhtymäkohtia Kari Sorjosen kanssa ja mun on helppo ymmärtää häntä. Kari on intohimo-ammatin harrastaja ja myös taiteen tekeminen on intohimo-ammatti.


- Intohimo ruokkii itse itseään, ei tartte nähdä vaivaa, että ajatukset olisi sen parissa. Sen sijaan täytyy nähdä vaivaa, että ajatukset on sen parissa, että mitä mä laitan ruokaa tai vien koiran ulos tai milloin vietetään perheen kanssa vapaapäivää. Se on myös eskapismia se työ, sinne voi lähteä arkea karkuun. Arki vaatii paljon enemmän vaivannäköä, keskittymistä ja työtä, Virtanen toteaa.


Sorjonen

Kari Sorjonen ratkoo rikoksia rikospaikalla työaikana ja päänsä sisällä vapaalla. Kuva: Yle Kuvapalvelu, Kalle Laukkanen.


Sorjosen kuvauksissa työpäivät venyivät 10-14 tuntisiksi. Kun siihen päälle lisää kaksi tuntia aamuisin ja iltaisin tekstin treenaamista, niin näyttelijä oli Sorjosena 24/7.


- Käytin mm. kuvausten ulkopuolella Sorjosen vaatteita. Se on tavallaan myös metodi, mutta myös käytännön sanelema toimintatapa. Säästin 15 minuuttia puvustukselle, kun lähdin edellisenä iltana seuraavan päivän kuteissa hotellille, Virtanen avaa käytännönläheistä otettaan metodinäyttelemiseen.


- Silloin on siellä maailmassa koko ajan. Asuin kuvauksissa Lappeenrannassa ja tein kokonaisvaltaisesti Sorjosta. Elin Sorjosen elämää.


Sorjonen YLE TV1:ssä sunnuntaisin.

Katso ohjelmatiedot Telsu.fi

Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat