TV-ohjelmatLeffatietovisaTietovisatVaihtoautotBlogitSanakirja
Televisio

Vanhat veijarit Seppo Hovi & Lasse Lehtinen uudessa tv-sarjassa! Maaseudulta maailmalle starttaa

8.1.2020 klo 10:00  Kirsti Kurki-Myllymäki

Maaseudulta maailmalle -tv-sarja vie suurten ikäluokkien muistoihin, oppaina Seppo Hovi ja Lasse Lehtinen sekä kuuluttajana Anna-Liisa Tilus.

Maaseudulta maailmalleMikä sen mukavampaa kuin katsoa yhdessä rohkeasti taaksepäin ja muistella menneitä? Muistelu virkistää ja saa aikaan hyvää hyrinää, lisäksi se päivittää historiaa.


Maaseudulta maailmalle -sarja vie arkistojen ja muistikuvien avulla katsojan aikamatkalle vuosiin 1956-1966, kun Suomen suuret ikäluokat aikuistuivat. Noina vuosina rock’n roll saapui alle venäläisen kuun, pizza teki maihinnousun ja Kekkonen otti ohjat.


Nostalgian nälkää herätellään tarinoiden, kuvien sekä musiikin avulla. Aikakauden poliittista ja yhteiskunnallista ilmapiiriä sekä viihteen historiaa yhdistämällä piirtyy kiinnostava kuva Suomesta - millainen Suomi on ollut ja millaiseksi se oli muuttumassa.


Maaseudulta maailmalle

Anna-Liisa Tilus toimii kuuluttajana ja kertoo katsojalle aikakauden uutisotsikoita uudessa tv-sarjassa. Kuva: Yle Kuvapalvelu


Matkaoppaina toimivat aikakauden silminnäkijät, viihteen ja musiikin monitoimimies Seppo Hovi ja historioitsija Lasse Lehtinen. Seppo Hovi viihdytti suomalaisia aikansa suosikkiohjelmissa, kuten Seppo Hovin seurassa, Tenavatähti, Karuselli ja BumtsiBum!. Lasse Lehtinen käsikirjoitti Hyvät Herrat tv-sarjaa, mutta erityisesti hän tuli tutuksi kotikatsomoissa Haluatko miljönääriksi? tv-visan juontajana v. 1999-2005.


Konkareiden rinnalla tv-ohjelmassa nähdään Anna-Liisa Tilus, joka on tv-kuuluttaja ja itsekin osa historiaa, nimittäin Miss Suomi vm. 1984.


Maaseudulta maailmalle Yle TV1 to 9.1. klo 19 alkaen

Katso lisää lähetysaikoja Telsu.fi


Lue seuraavaksi
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat