Reseptit

Tuulihatut

Tuulihatut ovat hattaraisen ihania leivonnaisia. Juhlien katseenvangitsijoita!

Tuulihatut
45 minUunipelti, n. 35 pientä tuulihattua

Ainekset

  • 75 gvoita
  • 1 ½ dlvettä
  • 1 ½ dlvehnäjauhoja
  • 3kananmunaa
  • Täyte:
  • 1 dlvispikermaa
  • 2 rklsokeria
  • 200 grahkaa
  • 200 gtuoreita mansikoita

Valmistus

  • Kiehauta voi ja vesi kattilassa. Lisää sekaan vehnäjauhot. Sekoita, kunnes taikina kiinteytyy. Jäähdytä seos.
  • Lisää munat yksitellen. Vatkaa ensimmäisen ja toisen munan lisäämisen jälkeen 2 min. voimakkaasti sähkövatkaimella. Vatkaa kolmannen munan lisäämisen jälkeen 5 min.
  • Nostele kahdella lusikalla kekoja leivinpaperin päälle uunipellille.
  • Paista 200 asteessa n. 25 min. Älä avaa luukkua ensimmäisen 15 min aikana.
  • Täyte: Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Lisää vaahtoon sokeri ja rahka.
  • Leikkaa jäähtyneistä tuulihatuista kansi pois. Täytä vaahdolla ja kuutioiduilla mansikoilla. Nosta kannet päälle.
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat