TietovisatBlogitTV-ohjelmatLeffatietovisaSanakirjaVaihtoautot
Televisio

Super-paluu: The Handsmaid’s Tale - Orjattaresi suosikkisarja järkyttää ja koukuttaa

Toinen tuotantokausi vie ehkä vieläkin syvempiin vesiin kuin eka kausi.

5.5.2019 klo 7:00

Elisabeth Moss (June / Frediläinen) on voittanut mm. Golden Globe -palkinnon roolistaan. Kuva: Yle Kuvapalvelu.Orjattaresi toinen tuotantokausi starttaa. Sarjassa ollaan edelleen kuvitteellisessa fundamentalististen kristittyjen Gilead-valtiossa, joka on syntynyt Yhdysvaltoihin ympäristökatastrofien ja sotien jälkeen. Naiset eivät saa opiskella, työskennellä tai käyttää rahaa. Heidän pitää synnyttää (orjattaret) ja huolehtia lapsista (komentajien vaimot).


Kuva: Yle Kuvapalvelu.


Gileadissa vallitsee totalitaarinen julmuus. Ihmiset on jaettu kastin tapaisesti, ja rajoja on mahdotonta ylittää. Pelkästä yrittämisestäkin voi päästä hengestään, ja vain synnyttävällä naisella on jotain arvoa - ainakin sen aikaa kun hän vielä on raskaana. Mutta entäpä sitten lapsen synnytettyään?


Emmy ja Golden Globe palkintoja napsinut sarja on hengästyttävä dystopiakuvaus. June eli Offred (Elisabeth Moss) on raskaana. Taistelu vauvasta ja myös Junen kouluikäisen tyttären vapaudesta on tapetilla. Mikä Junea odottaa? Olisiko kuolema sittenkin armelias vapautus tästä kaikesta?


Sarja perustuu Margaret Atwoodin vuonna 1985 julkaistuun menestysromaaniin. Päärooleissa: Elisabeth Moss, Joseph Fiennes, Yvonne Strahovski, Ann Dowd. Yhdysvallat, 2018.


The Handsmaid’s Tale – Orjattaresi toinen kausi alkaa Yle Teemalla ti 7.5. klo 21.50

Katso lisää ohjelma-aikoja Telsu.fi

Kirsti Kurki-Myllymäki

Asiasanat:
Lue seuraavaksi
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat