Reseptit

Rahka-omenapiirakka

Rahka-omenapiirakka saa mehevyyttä rahkasta ja omenoista. Käytä syksyllä tuoreita omenoita ja hyödynnä muina vuodenaikoina kaupan hedelmätiskiä.

Rahka-omenapiirakka
1 h 15 minIrtovuoka

Ainekset

  • Pohja
  • ½ dlsokeria
  • 100 gmargariinia tai voita
  • 1muna
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • Täyte
  • 1 dlvispikermaa
  • 500 gmaitorahkaa
  • 1 dlsokeria
  • 2munaa
  • 1 rklsitruunanmehua
  • 1 tlsitruunan raastettua kuorta
  • 2 tlvanilliinisokeria
  • Pinnalle
  • 2-3hapanta omenaa
  • ½ dlfariinisokeria
  • ½ tlkanelia

Valmistus

  • Vaahdota sokeri ja rasva kulhossa. Sekoita keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe, lisää seos yhdessä munien kanssa kulhoon.
  • Levitä taikina voidellun irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille.
  • Sekoita kerma, rahka, sokeri, munat, sitruunanmehu, kuoriraaste ja vanilliinisokeri. Kaada rahkaseos pohjataikinan päälle.
  • Kuori omenat ja leikkaa lohkoiksi. Asettele lohkot limittäin ympyrän muotoon rahkaseoksen päälle. Ripottele päälle fariinisokeria ja kanelia.
  • Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 55 minuuttia.
  • Irrota kakku irtovuoasta täysin jäähtyneenä.
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat