TV-ohjelmatTV-tietovisaVaihtoautotTietovisatSanakirjaBlogit
Televisio

Putous- ja Salkkarit -tähdet loistavat joulukauden avaajassa - Joulukalenteri jatkunut jo yli 50 v.

Joulukalenteri-tv-sarjalla on pitkät perinteet suomalaisessa tv:ssä. Ensimmäisen kerran se esitettiin jo v. 1963.

30.11.2019 klo 7:00

Joulukalenteri: Tonttuakatemia

Selja (Henna Tanskanen), Viherpippuri (Mikko Penttilä) ja Kardemumma (Eeva Putro). Yle Kuvapalvelu


Tonttuakatemia on Ylen vuoden 2019 Joulukalenteri. Lasten ja lastenmielisten suosikissa on tänäkin vuonna tuttuja kasvoja. Mikko Penttilä on tuttu Putous-näyttelijä, joka on ihastuttanut katsojia Taika-Pasina ja Simpsana. Henna Tanskanen puolestaan muistetaan vieläkin Salatut elämät -draamasarjasta, jossa hänen roolihahmonsa oli Aamu.


Tonttuakatemia kertoo maailman arvostetuimmasta ja pöhköimmästä tonttukoulusta. Tarina alkaa, kun Kaneli-tonttu (Manoel Pinto) törmää mäkeä laskiessaan peikkoon ja katkaisee vahingossa tämän hännän. Ehtiäkseen kouluun Kaneli ottaa peikon mukaansa, koska uskoo Joulupukin voivan auttaa heitä.


Joulukalenteri: Tonttuakatemia

Kuvassa takarivissä: Kaneli (Manoel Pinto), Nisse (Juha Pulli), Selja (Henna Tanskanen) ja Viherpippuri (Mikko Penttilä). Eturivissä Persilja (Anna-Riikka Rajanen), Rehtori (Timo Mann), rouva Manteli (Minna Koskela) ja Kardemumma (Eeva Putro). Yle Kuvapalvelu


Joulupukki ei kuitenkaan ole vielä Tonttuakatemiassa ja Persiljaksi esittäytyvä peikko (Anna-Riikka Rajanen) päätyy oppilaaksi joulutonttujen koulutusohjelmaan. Urakka on täynnä kommelluksia, sillä Persiljan peikkous meinaa paljastua muille tontuille joka käänteessä.


Joulukalenteri: Tonttuakatemia

Reetta-täti (Jaana Saarinen). Yle Kuvapalvelu


Joulukalenterissa nähdään hyvä kattaus suomalaisia eturivin näyttelijöitä, kuten Minna Koskela, Timo Lavikainen, Armi Toivanen, Jaana Saarinen ja Kirsti Wallasvaara.


Joulukalenteri: Tonttuakatemia alkaa Yle TV2 su 1.12. klo 8.51 ja 19.30

Katso lisää ohjelma-aikoja Telsu.fiKirsti Kurki-Myllymäki

Lue seuraavaksi
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat