TietovisatTV-ohjelmatVaihtoautotBlogitTV-tietovisaSanakirja
Kasari

Oi, ihana Pretty Woman: Julia Roberts & Richard Gere - Mutta entä jos Al Pacino olisi suostunut?

19.5.2019 klo 11:00  Kirsti Kurki-Myllymäki

KASARI: Kyllä, leffa julkaistiin v. 1990, mutta filmattiin v. 1989, joten se pääsee Nauris.fin Kasari-kategoriaan!

Kasari

Ooo, mikä pari. Kuva: Nelonen Media.


Se on yksi kaikkien aikojen menestyksekkäimmistä romanttisista komedioista! Se on sydämet läpättämään pistävä tarina (kauniisti sanottuna) ilotytöstä ja bisnesmiehestä. Aluksi suhde on työsuhde, ja kyllä, se kehittyy katsojien iloksi rakkaussuhteeksi.


Kasari

Vivian (Julia Roberts) nauttii täysin rinnoin luksushotellissa. Kuva: Nelonen Media.


Kaikki lähtee liikkeelle, kun Edward Lewis (Richard Gere) ajaa yhtenä iltana Hollywood Boulevardille. Hän ei tiedä hotellinsa sijaintia (toim. huom. ei ole vielä navigaattoreita!) ja kysyy ajo-ohjeita kadulla työskentelevältä Vivian Wardilta (Julia Roberts).Seuraavana aamuna Edward palkkaa Vivianin viikoksi seuralaisekseen sosiaalisiin tapahtumiin. Tämä on Vivianille onnenpotku, sillä hän saa huomattavan dollaripinon lisäksi oikeuden käyttää bisnesmiehen luottokortteja... Pikkuhiljaa mutkien ja notkojen kautta pariskunta löytää toisensa ja aikuisten rakkaussatu saa onnellisen päätöksen. <3


Kasari

Treffit San Fransicossa oopperassa saavat kyynelkanavat auki. Kuva: Nelonen Media.


Filmaus aloitettiin kesäkuussa v. 1989. Filmausten aikana Roberts oli 22-vuotias ja Gere 40-vuotias, joten heidän ikäeronsa oli lyhyellä matematiikallakin 18 vuotta. Tämä ei kuitenkaan ole elokuvassa mikään ongelma, vaan siinä keskitytään hahmojen kasvuun ja rakkauden löytymiseen - annetaan rakkaudelle mahdollisuus epäsuotuisissakin olosuhteissa.


Aikuisten tuhkimotarinassa itseään kauppaava, hieman hompsuinen nuori nainen kasvaa seurapiireissä soljuvaksi tyylikkääksi leidiksi. Piinkova bisneshai kasvaa toiset huomioon ottavaksi könsikkääksi. Leffan loppuhuipennus on yksi elokuvahistorian klassikoista: Edward nousee valkoisesta limusiinista ja kiipeää ulkoseinällä olevia tikkaita pitkin on urbaani toteutus prinssistä, joka ratsastaa valkealla hevosellaan pelastamaan ”prinsessaa” tämän tornista.


Kasari

Lähes edustusrouva ja liikemies. Kuva: Nelonen Media.


Tuotantoyhtiö ei aluksi halunnut Julia Robertsia päärooliin. Päärooliin ehdotettiin nimiä, kuten Meg Ryan, Geena Davis, Kim Basinger tai Bo Derek.


Bisnesmiehen roolikaan ei ollut suoraan Gerelle annettu. Al Pacino kieltäytyi roolista ja muita ehdokkaita olivat mm. Daniel Day-Lewis, Christopher Lambert ja Denzel Washington.


Roberts ja Gere olivat nappivalinta ja koko tuotantotiimi onnistui erinomaisesti. Pretty Woman takoi rahaa ja menestystä. Robertsin roolisuoritus huomioitiin Oscar-ehdokkuudella.


Pääosissa: Julia Roberts, Richard Gere, Ralph Bellamy, Jason Alexander, Laura San Giacomo, Alex Hyde-White, Hector Elizondo. Ohjaus: Garry Marshall.


Pretty Woman Livillä su 19.05. klo 21

Katso ohjelma-ajat Telsu.fi


Lähde: IMDb


Lue seuraavaksi
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat