TV-ohjelmatSanakirjaTietovisatVaihtoautotBlogitTV-tietovisa
Televisio

Muistatko? Eini villitsi härmäläiset discon syövereihin: Yes sir, alkaa polttaa pisti käyrän nousuun

9.5.2020 klo 10:00  Kirsti Kurki-Myllymäki

Eini on ehdottomasti Suomen discokuningatar, jonka pitkä ura on kunnioitettava.

Masked Singer

Disco on jälleen pop ja Eini saa kimaltaa. Eini on nähty tv:ssä mm. Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmassa ja Masked Singer -viihdesarjassa. Syksyllä hän on tuomarina uudessa All Together Now -musakisassa. Kuva: Kirsti Kurki-Myllymäki


Eini tuli tunnetuksi suurelle osalle suomalaista v. 1978, kun hän lauloi huippuduo-Baccaran hittibiisin "Yes Sir, I Can Boogie" suomeksi. Biisi kääntyi Irina Milanin käsissä vanhaa lastenlorua mukaillen muotoon "Yes sir, alkaa polttaa".


Einin ura lähti nousukiitoon nopeasti. Hän oli muuttanut Pellosta maanviljelijäperheestä Helsinkiin 17-vuotiaana ja sai unohtaa saman tien harjoittelijapaikkansa hammashoitajana, sillä eka biisi napsahti heti listaykköseksi.


Laulu-ura sai myös isoa nostetta, kun Eini esiintyi Tapani Kansan kesäkiertueelta vierailijana. Kesäkiertueen jälkeen ilmestyi esikoisalbumi Eini ja kiertuelämä alkoi oman bändin kanssa.Einiä voi huoletta tituleerata Suomen discokuningattareksi, mutta uran alku oli nuorelle naiselle kova paikka.

- Olin niin nuori ja arka, olin aivan erilainen kuin tämän päivän nuoret artistit, he ovat niin itsevarmoja. Mutta rakastin disco-musiikkia ja pukeutumista, pitkän uran tehnyt konkari kertoo.


Suomi oli hyvin erilainen 40 vuotta sitten. Lähes joka pitäjässä oli oma tanssilava ja artistit kiersivät pitkin Suomea todellakin Hangosta Petsamoon. Eini eli nuoruutensa tanssilavojen vilinässä ja sai suomalaisnuoret tanssimaan discon tahtiin.

- Silloin ihmiset kävivät lavoilla ja hirveän paljon ulkona tanssimassa. Silloin se oli niin varmaa, että porukkaa oli aina, Ein kertoo.


Masked Singer

Jaana Pelkonen juontaa ja satapäinen tuomaristo arvioi All Together Now -ohjelmassa. Kuva: Kirsti Kurki-Myllymäki


All Together Now -kuvaukset on jo tehty, mutta ohjelman aloitusta siirrettiin korona-poikkeustilan takia. Mikä on mielestäsi All Together Now -ohjelmassa parasta?

- Tämä on hyvänmielen ohjelma. Tässä arvostellaan sua hyvällä tavalla, eikä teilata. Haukkuminen ja teilaaminen on helppoa, mutta miten saada toinen ymmärtämään, että on hyvä. Tässä ohjelmassa ei ole tärkeintä, laulatko tai esiinnytkö hyvin, vaan koko kokonaisuus. Koskettaminen on tärkeintä, Eini puhuu viisaasti.


All Together Now Suomi alkaa Nelosella syksyllä myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana.


Katso ohjelma-ajat kätevästi Telsu.fi


Haastattelu tehty 2/2020Lue seuraavaksi
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat