TietovisatSanakirjaTV-ohjelmatTV-tietovisaVaihtoautotBlogit
Televisio

Mitä on elämä steriloituna panseksuaalina polyamorisessa suhteessa? - Siiri Enoranta Docstopissa

25.3.2019 klo 7:00  Kirsti Kurki-Myllymäki

Finlandia-palkittu kirjailija Siiri Enoranta avaa ovet yksityisyyteensä.

Docstop: Siirin eriskummallinen elämä

Siiri Enoranta on tamperelainen kirjailija, joka on julkaissut useita fantasiaromaaneja. Kuva: Yle Kuvapalvelu.


Finlandia-palkittu kirjailija, Siiri Enoranta (s. 1987) elämä poikkeaa monella tavalla valtavirrasta. Hän elää polyamorisessa, monisuhteisessa, suhteessa. Hän on panseksuaali, mikä tarkoittaa, että hänen seksuaalinen mielenkiinto kohdistuu ihmiseen tämän sukupuolesta riippumatta. Hänet on steriloitu.


-Kyllä mä olen kokenut sellaista sanatonta painetta, että naisen täytyy lisääntyä ollakseen hyvä nainen ja naisen täytyy haluta parisuhde sen yhden ihmisen kanssa. Mun mielestä se on niin paskaa, että mä en noudata sitä. Nyt tän sterilisaation myötä tuntuu, et mä lakkautin ne paineet itsestäni, et ihan sama mitä kukaan tulee länkyttään, niin ne johdot on ummessa ja ne pysyy niin, Siiri Enoranta toteaa Ylen tiedotteessa.


Docstop: Siirin eriskummallinen elämä

Siiri Enoranta on tottunut kohtaamaan yhteiskunnan ja ympäristön asenteet ja odotukset. Nyt hän haluaa murtaa käsityksiä normaaliudesta. Kuva: Yle Kuvapalvelu.


Lauri Danskan dokumenttielokuvassa Siiri Enoranta avaa katsojalle ovet omaan elämäänsä ja minuuteensa. Paljastamalla yksityisyytensä hän haastaa meitä ajattelemaan toisin.


Dokumentissa tavataan Enorannan perhe, rakastaja ja ystäviä. Heille kaikille Siirin valinnat eivät ole välttämättä olleet helppoja ymmärtää, mutta kaikkiin elämänvalintoihin on suhtauduttu aina kuitenkin kannustaen ja tukien.


Docstop: Siirin eriskummallinen elämä Yle TV2 ke 27.3. klo 21.50

Katso lisää ohjelma-aikoja Telsu.fi


Lue seuraavaksi
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat