VaihtoautotLeffatietovisaTietovisatSanakirjaBlogitTV-ohjelmat
Televisio

Marja Hintikka julkaisi koskettavan kirjoituksen - Hädässä olevat lapset saavat tuntemaan surua

21.5.2020 klo 7:00  Kirsti Kurki-Myllymäki

Marja Hintikka ja Vappu Pimiä lahjoittavat Vappu ja Marja Livessä kerätyt rahat Ensi- ja turvakotien liitolle.

Marja Hintikka

Marja Hintikka on naimisissa ja hänen perheeseensä kuuluu mies Ilkka Uusivuori ja kolme lasta. Kuva. Kirsti Kurki-MyllymäkiMarja Hintikka ja Vappu Pimiä ovat keränneet rahaa hyväntekeväisyyteen tekemällä Vappu ja Marja Livessä taksvärkkitöitä. Voimakaksikko valitsi keräyksen saajaksi Ensi- ja turvakotien liiton.


Aihe on koskettanut Hintikkaa vahvasti ja hän jakoi ajatuksiaan Instagramissä pitkällä kirjoituksella, jonka julkaisemme nyt.Tänään tunsin töissä surua ja voimattomuutta. Kävimme @vappendaali n kanssa luovuttamassa talk showssamme kerätyt hyväntekeväisyysvarat Ensi- ja turvakotien liitolle. Rahat käytetään hädässä olevien perheiden tukemiseen, erityisesti matalan kynnyksen chat-palveluiden ylläpitoon.

.

Viesti jonka saimme oli karu: avopalveluissa perheväkivaltaan liittyvien käyntien määrät ovat koronakriisin aikana lisääntyneet 48%. Erotilanteisiin liittyvät käynnit ovat lisääntyneet 60%. Eniten näissä perheiden kriisitilanteissa kärsivät lapset.

.

Yhteiskunnan tarjoamat kasvatuspalvelut ovat monelle lapselle ainoa turvallinen paikka arjessa. Aivan liian monelle lapselle AINOA turvallinen aikuinen löytyy päiväkodista tai koulusta.

.

Etenkin monelta maallikolta tuntuu täysin unohtuvan, että koronakriisi on paitsi terveydenhuolloin myös VÄHINTÄÄN yhtä paljon SOSIAALIHUOLLON ongelma. Jos hädässä olevat lapset päästetään nyt putoamaan yhteiskunnan tukiverkoista, sitä laskua maksamme vielä 30 vuoden päästäkin.

.

Vaikka koululaitoksemme ensisijainen tehtävä olisi kasvatuksellinen, tällaisessa kriisissä sen tehtävä on myös poikkeuksellisella tavalla yhteiskuntaa kannatteleva. Syrjäytymisvaarassa ja perheväkivallan uhassa elävien lasten tunnistamisessa opettajilla, oppilashuollolla ja varhaiskasvatuksen ammattilaisilla on ERITTÄIN merkittävä rooli.

.

Kun asiat ovat perheessä hyvin, on helppo tyrmätä ajatus koulujen avaamisesta. Mutta kaikkien niiden lasten puolesta, joilta turva on kadonnut voidaan kysyä: onko meillä varaa jättää heitä oman onnensa nojaan kesän yli? Vai voisiko tulevia, lastensuojelun ammattilaisten mukaan JÄRKYTTÄVÄN massiivisia sosiaalisia ongelmia ehkäistä sillä, että lapset pääsisivät edes hetkeksi yhteiskunnan rakenteiden ja sitä kautta ongelmien tunnistamisen piiriin?

.

Me haluamme kysyä, onko meillä varaa pitää koulut suljettuina niin, että hädässä olevat lapset ovat 5 kuukautta putkeen oman onnensa nojassa? Etenkin, kun epidemiologit pitävät lasten roolia koronaviruksen levittäjinä hyvin pienenä, lähes minimaalisena.

.

Lapsissa asuu tämän yhteiskunnan tulevaisuus. Nyt lapset, joiden kotona ei ole hoivaa,ruokaa eikä turvaa ovat vaarassa. Autetaan heitä.


Marja Hintikka

Vappu ja Marja Live -kausi on kuvattu ilman studiovieraita koronan aiheuttaman poikkeustilanteen takia. Kuva: MTV3


Marja ja Vappu Live kauden vika jakso MTV3:lla to klo 21

Vapun ja Marjan vieraaksi saapuvat Alma, Masked Singer -finalistit, Erin sekä etäyhteydellä Pia Lamberg. Vappu ja Marja käyvät luovuttamassa taksvärkkipotin Ensi- ja turvakotien liittoon.


Katso lisää ohjelma-aikoja Telsu.fi

Asiasanat: Marja Hintikka
Lue seuraavaksi
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat