Reseptit

Macaron-leivokset

Macaron-leivokset ovat söpöjä kahvipöydän piristyksiä. Värjää elintarvikevärillä eri värisiksi suuhunpantaviksi.

Macaron-leivokset
1 h 15 min25 kpl

Ainekset

  • 180 gtomusokeria
  • 100 gmantelijauhetta
  • 2kananmunanvalkuaista
  • 1 rklerikoishienoa sokeria
  • jauhemaista elintarvikeväriä
  • Suklaatäyte:
  • 100 gtaloussuklaata
  • ½ dlvispi- tai kuohukermaa

Valmistus

  • Sekoita keskenään puolet tomusokerista ja mantelijauhe.
  • Ota kananmunat huoneenlämpöön, vaahdota huoneenlämpöisiä valkuaisia eri astiassa. Lisää erikoishieno sokeri ja jatka vatkaamista, kunnes valkuaisvaahto on kovaa. Lisää loppu tomusokeri mukaan vähitellen. Vatkaa seosta vain sen verran, että se kiiltää.
  • Yhdistä tomusokeri-manteliseos lopuksi valkuaisvaahdon joukkoon. Jos haluat värikkäitä leivonnaisia, värjää taikina tässä vaiheessa apteekin jauhemaisella elintarvikevärillä.
  • Pursota seok­sesta halkaisijaltaan noin 2 cm:n noka­reita leivinpaperin päälle pellille. Voit tehdä nokareet myös kahdella lusikalla. Jätä ne pellille huoneenlämpöön noin 15 minuutiksi.
  • Paista 150 asteisessa uunissa n. 10-15 minuuttia.
  • Jäähtymisen jälkeen irrota pohjat varovasti lastalla.
  • Paloittele suklaa kattilaan ja lisää kerma. Kuumenna miedolla lämmöllä, sekoita koko ajan ja anna suklaan sulaa. Jatka keittämistä miedolla lämmöllä pari minuuttia.
  • Jäähdytä täyte huoneenlämmössä. Levitä suklaatäytettä pohjien sileälle pinnalle ja paina kaksi pohjaa yhteen.
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat