VaihtoautotTietovisatBlogitSanakirjaLeffatietovisaTV-ohjelmat
Reseptit

Lohipiirakka

Lohipiirakka on valloittava suolainen tarjottava illanistujaisiin tai juhliin. Tai ota salaatin kera lounaaksi töihin mukaan!

Lohipiirakka
55 minPiirakkavuoka, 8 hlölle

Ainekset

  • Taikina
  • 125 gvoita tai margariinia
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • ½ dlvettä
  • Voiteluun
  • rasvaa
  • Täyte
  • 100 gpurjoa
  • 2 rklvoita
  • 150 gkylmäsavustettua kirjolohta
  • 2 dlkevytkermaa tai kermaa
  • 100 gtuorejuustoa
  • 1 dlvettä
  • 2kananmunaa
  • ¾ tlsuolaa
  • ¼ tlvalkopippuria

Valmistus

  • Nypi rasva ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Painele taikina voideltuun piirasvuokaan.
  • Pese ja viipaloi purjo ja hauduta se voissa pehmeäksi. Paloittele lohi. Levitä purjot ja lohi tasaisesti pohjan päälle. Sekoita kulhossa kerma, tuorejuusto, vesi, munat ja mausteet. Kaada täyte vuokaan.
  • Kypsennä 200 asteessa 30-35 minuuttia.
Katso myös
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat