SanakirjaTV-ohjelmatBlogitLeffatietovisaTietovisatVaihtoautot
Televisio

Kohudokumentti vihdoinkin TV:stä - Seinäjoen arabikevät sai julkaisuluvan - Maahanmuutto puhututtaa

27.5.2019 klo 7:00  Kirsti Kurki-Myllymäki

Dokumentti käsittelee maahanmuuttoon liittyviä kysymyksiä ja kuvaa osin ristiriitaisia näkökulmia aiheesta.

Docventures: Seinäjoen arabikevät

Riku Rantala (vas.) ja Tunna Milonoff Yle Kuvapalvelu


Tänä keväänä keskustelua herättänyt Seinäjoen arabikevät -dokumentti esitetään Ylen kanavalla Docventures-erikoislähetyksenä, jolloin dokumentin teemoista keskustellaan esityksen yhteydessä.


Yle kertoo tiedotteessaan, että se hankki jo v. 2016 ensivälitysoikeuden dokumenttiin, joka käsittelee maahanmuuttoon liittyviä kysymyksiä ja kuvaa osin ristiriitaisia näkökulmia aiheesta. Elokuvaosuuskunta Siperian tuottamasta dokumentista on käyty keskustelua kevään aikana julkisuudessa. Elokuvaa on myös esitetty julkisesti keskeneräisenä tilanteessa, jossa Yle ei ollut hyväksynyt sitä esitettäväksi omalla kanavallaan.


-On selvää, että Ylen ohjelmien tulee olla avoimia erilaisille ja kriittisille mielipiteille. Aihe oli kiinnostava, siksi lähdimme rahoittamaan dokumenttia, kuten myös Suomen elokuvasäätiö ja AVEK. Vaikka teos on tekijänsä näkemys, julkisilla kanavilla julkaisija on päävastuussa sisällöstä, Ylen Luovien sisältöjen johtaja ja vastaava toimittaja Ville Vilén sanoo.


Yle esittää Seinäjoen arabikevät -dokumentin ohjaajalta saatujen selvitysten jälkeen ja sen viimeisimmässä muodossa.


Docventures: Seinäjoen arabikevät

Docventuresin jäbät: Milonoff ja Rantala. Kuva: Yle Kuvapalvelu


-Maahanmuutto kätkee sisälleen laaja-alaisen yhteiskunnallisen ilmiön. Kansalaiskeskustelun perusteella voi nähdä, että jollekulle rajavalvonta on suurin merkitsevä asia, toiselle taas rajojen sisällä tapahtuvat joko syrjäyttävät tai mukaan ottavat tavat ovat se ratkaisun avain. Joku keskittyy hyvinvointivaltion kestävyyshaasteeseen ja toinen ihmisoikeuksiin. Sama savotta, eri risut, ja yhtä lailla me kaikki otamme asian vakavasti, Docventuresin Riku Rantala sanoo.


-Maahanmuutosta tulisi voida keskustella kiihkottomasti ja ratkaisukeskeisesti, muita ihmisiä kunnioittaen. Docventures haluaa omalta osaltaan tuoda tätä suomalaiskansallista kiihkottomuutta keskusteluun, Rantala jatkaa.


Docventures: Seinäjoen arabikevät -dokumentti Yle TV2-kanavalla ti 28.5. klo 21

Jäikö dokkari näkemättä? Katso uusinta-ajat Telsu.fi


Lue seuraavaksi
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat