LeffatietovisaBlogitTV-ohjelmatVaihtoautotTietovisatSanakirja
Televisio

Kape Aihinen kavahtaa uusia vege-tuotteita: “Tutkikaa hyvät naiset ja herrat, että mitä niissä on!"

12.3.2020 klo 7:07  Kirsti Kurki-Myllymäki

Suosikkiuusinta: Kape Aihinen haluaisi kauppahallit ja prosessoimattoman ruoan takaisin - sekä isoäidin rakastetut reseptit.

Kaappaus keittiössä

Kari "Kape" Aihinen on ravintoloitsija, jonka suomalaiset tuntevat Kokkisota-, MasterChef ja Kaappaus keittiössä -ohjelmista. Kuva: Kirsti Kurki-Myllymäki/Nauris.fi


Kape Aihinen on hyvän ruoan sanansaattaja, joka kouluttaa suomalaisia luennoillaan sekä Kaappaus keittiössä -tv-ohjelmassa. Onko jotain tiettyjä ruokia, joita haluaisit suomalaisten lautaselle?


- Haluaisin, että yhä enemmän käytettäisiin puhdasta ja rehellistä ruokaa. Jos olisi paljon enemmän kauppahalleja, ja voitaisiin ostaa kotimaiset lihat, kalat, kasvikset ja vihannekset omilta tiskeiltä. Mitä enemmän ostetaan valmiiksi pakattua, prosessoitua ruokaa, niin se ei ole rehellistä.Aihinen uskoo kolmeen mausteeseen ja perusresepteihin. Aihinen mainitsee esimerkkinä legendaarisen, italialaisen Pasta Cacio e pepen, jossa on mustapippuria, voita, parmesan-juustoa ja pastaa.


- Jos kotona tehtäisiin rehellistä ruokaa, joka olisi vähemmän prosessoitua. Mulla on kolme kovaa maustetta: suola, pippuri ja voi. Käytettäisiin niitä ja rakastettaisiin myös isoäidin reseptejä, niin voitaisiin himpun verran paremmin, Aihinen ohjeistaa.


Kaappaus keittiössä

Kaappaus keittiössä -ohjelmassa Kape Aihinen opettaa suomalaisia kokkaamaan, tässä teinipojat opissa. Kuva: MTV3


Ruokakauppoihin on tullut uusia lihan- tai maidonomaisia tuotteita vegaani-nimikkeen alle. Mitä Kape Aihinen on niistä mieltä?


- Tutkikaa hyvät naiset ja herrat, että mitä niissä on. Mun on vaikea niihin syttyä, sillä niissä ei ole aitoja juttua, ei ole porkkanoita, eikä lanttua, ei pihviä, ei siikaa. Esimerkiksi kaurakermassa voi olla yksi prosentti kauraa ja sen lisäksi palmuöljyä.


- Vaikka ne tuntuisi tai maistuisi samalta kuin alkuperäinen, niin mulle se ei ole sama. Olen erittäin vanhan liiton kokki ja uskon laadukkaisiin raaka-aineisiin.


MasterChef 2020 MTV3 ti klo 20

Telsu.fi - tv-opas verkossa 24/7


Juttu on suosikkiuusinta ja se on julkaistu ekan kerran 3/2020. MasterChef-ohjelma-aika lisätty 10/2020.
Lue seuraavaksi
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat