VaihtoautotTietovisatTV-ohjelmatTV-tietovisaBlogitSanakirja
Televisio

Jaakko Saariluoma naurun lähteillä: "Olen aina katsonut asioita humoristisesta vinkkelistä."

29.5.2020 klo 10:00  Kirsti Kurki-Myllymäki

Jaakko Saariluoma on tuttu monista tv-ohjelmista: Stadi vs. Lande, Suurmestari ja Posse.

Jaakko Saariluoma

Jaakko Saariluoma on myös stand up -koomikko ja stand up -kiertueen piti viedä miestä pitkin esiintymislavoja tänä keväänä. Sitten tuli korona ja kiertue siirtyi ensi syksylle. Kuva: Kirsti Kurki-Myllymäki/Nauris.fiJaakko Saariluoma on monien alojen mies, hän on näyttelijä, ohjaaja, käsikirjoittaja ja stand up -koomikko. Moni meistä pitää miestä huumoriexperttinä, jolta lähtee aina hyviä sutkauksia. Onko sulla ollut lapsena tv-sarjoja tai hahmoja, joita olet seurannut, löytyykö vaikuttajia?

- En oikein muista, kuinka paljon katselin pienenä tv:tä, mutta muistan ne ohjelmat, joissa sai naureskella. Oli hauska nauraa itse ja huomata, että vanhemmatkin nauroi ja siitä tuli positiivista energiaa.


- Mä olen aina katsonut asioita humoristisesta vinkkelistä ja heitetty kavereiden kanssa, kuten nykynuoriso sanoo jerryä (suom. läppää). Olin teatterikoulussa sitä kaveriporukkaa, joka keksi vitsejä, mutta ei se poista sitä, etten olisi tehnyt vakavaakin.


Jaakko Saariluoma

Suurmestarin tekijät: Jukka Hildén, Jenni Poikelus, Jaakko Saariluoma, Pilvi Hämäläinen, Roni Back ja Janne Kataja. Kuva: MTV3


Viihteen tekemisessä palaute tulee suorana yleisöltä, ja esiintyjä näkee ja kuulee sen.

- Se on kiva naureskella kavereiden kanssa, katsoa koomista esitystä tai itse tehdä sitä, kun ihmiset nauraa. Ei tarvitse koskaan miettiä, että toimiiko vai ei. Jos ihmiset nauraa, niin se toimii, Saariluoma analysoi.


Saariluoma on monipuolinen taitaja: näyttelijä, ohjaaja ja käsikirjoittaja. Onko näistä joku mieluisin?

- Olen esiintyjä ja olen säännöllisesti lavalla. Olen joutunut jättämään teatterityöt aikataulupaineesta, sillä en pysty näyttelemään monena iltana viikossa. Olenkin pitänyt “jalan oven välissä” niin, että olen ohjannut teatteria. Mutta kun ensi-ilta tulee, niin tulee mieleen, että hitsi, olisi kiva näytelläkin.


Stadi vs. Lande ja Posse uusinnat pyörivät MTV3:lla. Suurmestari alkaa uusintana kesäkuussa, tämän kauden loput jaksot MTV3:lla elokuussa.


Katso ohjelma-ajat kätevästi Telsu.fi


Haastattelu tehty 2/2020


Lue seuraavaksi
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat