SanakirjaTV-ohjelmatLeffatietovisaVaihtoautotBlogitTietovisat
Elokuvat

Isä Heikki ja poika Mikko Nousiainen tv-ensi-iltaleffassa - Saattokeikka murtaa ennakkoluuloja

31.3.2019 klo 7:00  Kirsti Kurki-Myllymäki

On juhannusaatto. Yksi haluaa mökille Keski-Suomeen ja toinen Nairobiin. Kummallakin on salaisuutensa, ja varsinkin ennakkoluulonsa.

Saattokeikka
Heikki Nousiainen näyttelee Saattokeikka-elokuvassa Mikko Nousiaisen ja Noah Kinin kanssa. Kuva: Yle Kuvapalvelu.


Kamal, 17, (Noah Kin) ja Veikko 76, (Heikki Nousiainen) törmäävät kerrostalon rappukäytävässä. On juhannusaatto. Veikko haluaa päästä mökille Keski-Suomeen ja Kamal isänsä luo Nairobiin. Veikolta puuttuu autokyyti ja Kamalilta matkarahat.


Veikko lupaa maksaa hyvin, jos Kamal järjestää hänet mökille. Kamal suostuu, mutta jättää kertomatta lähdöstään perheelleen. Hän ei myöskään kerro Veikolle, kahta pientä yksityiskohtaa, hänellä ei ole autoa, eikä edes ajokorttia. Yhteinen matka alkaa hankalasti. Mutta mitkä ovat kummankin todelliset matkan syyt?


Saattokeikka

Heikki Nousiainen on tehnyt loistavan uran näyttelijänä Suomen Kansallisteatterissa ja palkittu Jussi-patsaalla parhaasta miespääosasta elokuvassa Postia pappi Jaakobille. Kuva: Yle Kuvapalvelu.


Intensiivisessa leffassa pääosissa nähdään tosielämän isä ja poika Heikki ja Mikko Nousiainen. Elokuvassa he esittävät isää ja poikaa, jotka selvittävät tulehtuneita välejään. Mikko Nousiainen on seurannut urallaan molempien vanhempiensa jalanjäljissä, sillä myös äiti Eija Nousiainen on tehnyt pitkää uraa näyttelijänä.


Ohjauksesta vastaa mm. viime Putous-kauden pääohjaajana työskennellyt Samuli Valkama.


Rooleissa: Noah Kin, Heikki Nousiainen, Mikko Nousiainen, Saga Sarkola, Ilkka Forss, Naomy Hyvönen, Mazdak Nassir. Käsikirjoitus: Kadar Ahmed, Samuli Valkama.


Saattokeikka (S) TV-ensi-ilta Yle TV1:llä su 31.3. klo 21.05

Katso lisää leffan esitysaikoja Telsu.fi


Lue seuraavaksi
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat