Elokuvat

Grace of Monaco: Filmitähtenä Hollywoodissa vai ruhtinattarena Monacossa? Siinäpä pulma

9.6.2019 klo 11:00  Kirsti Kurki-Myllymäki

Leffassa Oscar-palkittu Nicole Kidman loistaa ruhtinatar Gracena.

Grace of Monaco

Copyrights StoneAngels David Koskas


Amerikkalaisesta filmitähdestä, Grace Kellystä, tulee Monacon ruhtinatar Grace, kun hän uransa huipulla 1950-luvun puolivälissä muuttaa Hollywoodista Monacoon ja menee naimisiin ruhtinas Rainier III:n kanssa.


Grace of Monaco

Ruhtinatar Grace tunnettiin hyväntekeväisyystempauksistaan. Copyrights StoneAngels Julien Panie


Kuusi vuotta myöhemmin Gracen ja Rainierin avioliitto rakoilee ja Gracella on vaikeuksia sopeutua kuninkaalliseen rooliinsa. Samaan aikaan Alfred Hitchcock yrittää houkutella vaaleaverikköä palaamaan takaisin Hollywoodiin. Myös Monacoa kohtaa kriisi, kun Ranskan presidentti Charles De Gaulle uhkaa Monacon miehittämisellä. Grace joutuu valitsemaan, onko hänen paikkansa filmitähtenä Hollywoodissa vai miehensä rinnalla Monacon ruhtinattarena.


Grace Kelly tuli tunnetuksi erityisesti Alfred Hitchcockin elokuvien viileänä, vaaleana sankarittarena. Hänet palkittiin myös Oscar®-palkinnolla elokuvasta Mies jonka minulle annoit.


Grace of Monaco

Copyrights StoneAngels.


Suurelokuva Grace of Monacon pääosaa tähdittää Nicole Kidman. Rooleissa myös Tim Roth, Frank Langella, Geraldine Somerville, Robert Lindsay. Ohjaus: Olivier Dahan. (98')


Grace of Monaco Livillä su 9.6. klo 21

Katso uusinnan ohjelmatiedot Telsu.fiMonipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat