Reseptit

Fetapiirakka

Fetapiirakka tuo Kreikan lämmön ruokapöytään. Nauti salaatin kera pääruokana tai maista iltapalana.

Fetapiirakka
55 minPiirakkavuoka, 5-6 hlölle

Ainekset

  • Pohja:
  • ½ tlsuolaa
  • 5 dlvehnäjauhoja
  • 2 ½ tlleivinjauhetta
  • 75 gkylmää voita
  • 1 ½ dlmaitoa
  • Täyte:
  • 150 gfetajuustoa
  • tuoretta basilikaa
  • 200 gkirsikkatomaatteja
  • 50 gvihreitä kivettömiä oliiveja
  • 200 gkermaviiliä
  • 1kananmuna
  • ripaus mustapippurirouhetta
  • 150 gemmental-mozzarellaraastetta

Valmistus

  • Tee ensin pohja. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Nypi joukkoon kylmä voi niin, että taikinasta tulee murumainen. Lisää maito ja vaivaa taikinaa hetki.
  • Levitä taikina n. 24 senttisen irtopohjapiirakkavuokaan.
  • Ripottele pohjan päälle kuutioitu fetajuusto, basilika, halkaistut kirsikkatomaatit ja oliivit.
  • Sekoita kananmuna, kermaviili ja mustapippurirouhe kulhossa keskenään. Kaada seos piirakan päälle. Ripottele päälle vielä juustoraastetta.
  • Paista uunin alatasolla 200-asteessa noin 30 minuutin ajan kauniin kullanruskeaksi.
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat