VaihtoautotBlogitTietovisatTV-ohjelmatSanakirjaLeffatietovisa
Kasari

Dirty Dancing: Patrick Swayze seksuaalisuuden herättäjänä sai teinitytöt pyörryksiin

22.4.2019 klo 7:00  Kirsti Kurki-Myllymäki

KASARI: Kuka muistaa vielä vuorosanat "Nobody puts Baby in the corner"?

Dirty Dancing - Kuuma tanssi

Baby (Jennifer Grey) ja Johnny (Patrick Swayze). Kuva: Ava.


Frances ”Baby” Houseman (Jennifer Grey) on suojattua elämää viettänyt nuori neito, joka lomailee kesällä 1963 yhdessä varakkaan perheensä kanssa idyllisessä lomakylässä.


Baby ihastuu korviaan myöten lomakylän tanssinopettajaan Johnny Castleen (Patrick Swayze), joka ei ole todellakaan sopiva vävyehdokas perheelle. Ope on työnväenluokan edustaja ja hänen uutta "seksikästä" tanssiaan pidetään julkeana.Seksikäs tanssilaji kiinnostaa Babya, ja hän saakin Johnnylta henkilökohtaisia tanssitunteja - joiden aikana rakkaus leimahtaa täyteen liekkiinsä... Kaikki ei todellakaan ole yksinkertaista, vaan kuviota hämmentävät Johnnyn tanssiparin ei-toivottu raskaus, isän uhmaaminen, ennakkoluulot, patavanhoilliset arvot, varkaus, potkut.


Dirty Dancing - Kuuma tanssi

Oppilas ja opettaja tanssin pyörteissä. Kuva: Ava.


Johnny sanoo uhmaten klassikkovuorosanat "Nobody puts Baby in the corner", ja tanssii yhdessä Babyn kanssa lomakylän kauden viimeisen tanssin ”(I’ve Had) The Time of My Life” tahtiin - kaikkien vieraiden ja perheen edessä. Kohtaus on ikimuistoinen ja sen kliimaksina nähdään Babyn ja Johnny-rakastetun yhdessä toteuttama loistokas tanssihyppy.


Nuori, epätoivoinen rakkaus yhdistettynä intiimiin tanssiin ja aistikkaisiin kohtauksiin saivat teini-ikäisten ja vähän vanhempien sydämet sykähtämään. Dirty Dancing yksi kaikkien aikojen katsotuimmista tanssielokuvista ja se sai parhaan laulun Oscar-palkinnon.


Ohjaaja: Emile Ardolino, USA 1987 (96'). Pääosissa: Patrick Swayze, Jennifer Grey, Jerry Orbach, Cynthia Rhodes, Jack Weston, Jane Brucker.


Dirty Dancing - Kuuma tanssi Avalla la 27.4. klo 21Lue seuraavaksi
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat