Reseptit

Blinit

Oi, vastapaistetut, rapeat blinit ovat super-herkullisia. Nauti kylmäsavustetun lohen tai komeasti mädin kanssa.

Blinit
1 h 45 min10 kpl

Ainekset

  • 4 dlbulgarian jogurttia tai kermaviiliä
  • 20 ghiivaa
  • 1 tlsokeria
  • 2 ½ dltattarijauhoja
  • 1 ½ dlkuumaa maitoa
  • 1 rklvoisulaa
  • 1 tlsuolaa
  • 1kananmunan keltuainen
  • 1kananmunan valkuainen
  • Paistamiseen:
  • Voita
  • Lisuukkeeksi:
  • Kylmäsavulohta, mätiä, sipulisilppua, smetanaa

Valmistus

  • Lämmitä bulgarian jogurtti tai kermaviili kädenlämpöiseksi. Liuota mukaan hiiva. Sekoita joukkoon sokeri ja tattarijauhot.
  • Jätä taikina kohoamaan 1-2 tunniksi huoneenlämpöön.
  • Sekoita taikinaan kuuma maito, voisula, suola ja keltuainen. Vatkaa valkuainen vaahdoksi ja lisää se viimeisenä.
  • Paista taikinasta blini- tai ohukaispannulla voissa miedolla lämmöllä paksuhkoja blinejä.
  • Tarjoa blinit kuumana täytteiden kera.
  • Vinkki: voit tehdä taikinan kylmään nesteeseen ja antaa käydä yön yli jääkaapissa.
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat