TV-tietovisaTietovisatVaihtoautotTV-ohjelmatBlogitSanakirja
Televisio

Ville Virtanen on aistiyliherkkä Sorjonen - Paradoksaalisesti ratkoo verisiä rikoksia

20.11.2018 klo 7:00  Kirsti Kurki-Myllymäki

Ville Virtanen paljastaa suositun Sorjonen-roolihahmonsa sisäistä maailmaa.

Sorjonen

Ville Virtanen esittää Sorjosta, ristiriitaista polisiia, joka ratkoo rikoksia työajalla ja vapaalla 24/7. Kuva: Yle Kuvapalvelu.Ville Virtasen esittämä Kari Sorjonen on aistiyliherkkä, joka tutkii työkseen verisiä rikoksia. Paradoksaalista, eikö?

- Kari Sorjosen määräävimmät piirteet ovat aistiyliherkkyys ja lähes autistinen savant-kyky muistaa asioita. Kari pystyy asettumaan päänsä sisällä siihen tilanteeseen, missä on ollut ja poimia sieltä yksityiskohtia. Nämä piirteet määrittelevät Karin sekä poliisina että yksityishenkilönä.Sorjonen

Sorjonen tekee töitä Lenan (Anu Sinisalo) kanssa. Sarjassa oma perhe-elämä ja poliisien tyttäret Janina (Olivia Ainola) ja Katia (Lenita Susi) sekoittuvat mukaan juoneen. Kuva: Yle Kuvapalvelu.


Sorjonen ei ole ronski poliisi, joka tulee tilanteeseen ja alkaa päälle päsmäröidä.

- Poliisin työ on Karille haasteellista, sillä yliherkkyys suhteessa ruumiiseen ja vereen aiheuttaa sen, ettei se voi sietää niitä, eikä se voi sietää väkivaltaisuuksia lainkaan.

- Mutta Karilla on intohimo ja kyky ratkaista rikoksia - päästä rikollisen mielenliikkeisiin kiinni. Se on Karille hyvin ristiriitainen tilanne. Että olla hyvä sellaisessa asiassa, joka on sille vastenmielistä.


Sorjosen perheeseen kuuluvat Pauliina-vaimo (Matleena Kuusniemi) ja Janina-tytär (Olivia Ainali).

- Kari Sorjonen rakastaa vaimoaan paljon ja pyyteettä. Kumppanuus menee sukupuolen yli, ne on kaksi ihmistä. Ne on tasa-arvoisia sielunkumppaneita.


Sorjonen Yle TV1 sunnuntaisin.

Katso ohjelmatiedot Telsu.fi

Lue seuraavaksi
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat