TietovisatVaihtoautotBlogitTV-ohjelmatLeffatietovisaSanakirja
Televisio

Victoria - Nuorena kuningattareksi kruunatun naisen tarina monarkkina, vaimona ja äitinä jatkuu

6.6.2019 klo 11:00  Kirsti Kurki-Myllymäki

Historiallinen sarja valottaa mielenkiintoisesti kuningattaren yksityiselämää suurten polittisten tapahtumien keskellä.

Victoria

Kuningas ja kuningatar Albert (Tom Hughes) ja Victoria (Jenna Coleman). ITV/Yle


Nuorena kuningattareksi kruunatun Victorian kehitystä monarkkina, vaimona ja äitinä seuraava sarja jatkuu kolmannen tuotantokauden jaksoin.


Eletään vuotta 1848. Kuninkaallinen perhe kasvaa vinhasti. Kuningatar Victoria on viimeisillään raskaana kuudetta lastaan odottaen. Euroopassa on levotonta, Ranskassa kansa on syössyt kuninkaan alas jalustalta. Odottaako sama kohtalo myös Britannian kuninkaallisia? Väittely siitä, mitä kansa haluaa, on arkea niin kaduilla kuin kabineteissa.


Victoria

Kuningatar ja hovineidot. ITV/Yle


Nukkavierun oloinen pääministeri tukee kuningatarta, mutta mitä tekee ulkoasiainministeri, komea kukonpoika, joka tuntuu tietävän kaikesta kaiken tietämisen arvoisen - ainakin omasta mielestään. Vaikka Ranskassa kansa kääntyi kuningashuonetta vastaan, Victoria ei saata uskoa, että hänen alamaisensa tekisivät samoin. Kansan oloihin parannusta vaativa työväenliike siirtyy kuitenkin sanoista tekoihin. Onko kuningatar ollut lapsellinen ja erehtyykö hän? Syttyykö Lontoossa kapina?


Kolmatta kautta värittävät aviopuolisoiden keskinäinen valtataistelu, lastenkasvatuksen tuomat haasteet sekä ei-toivotut sukulaisvieraat. Kaudella nähdään myös v. 1851 järjestetty ensimmäinen maailmannäyttely, joka pidettiin Lontoossa.


Victoria

Kuninkaallista loistoa. ITV/Yle


Victoria (12) 3. kausi alkaa ti 11.6. Yle TV1 klo 19.00

Jäikö osa katsomatta? Klikkaa ohjelmatiedot Telsu.fi

Asiasanat: Victoria
Lue seuraavaksi
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat