Reseptit

Valkosuklaakakku

Valkosuklaakakku sopii juhlaan kuin juhlaan. Vaalea ulkomuoto voi yllättää jopa suklaan ystävän.

Valkosuklaakakku
12 hIrtopohjavuoka

Ainekset

  • 170 gkaurakeksejä
  • 75 gvoita
  • Täyte:
  • 2valkuaista
  • 2 rklsokeria
  • 2 dlkuohukermaa
  • 200 gvalkosuklaata
  • 200 gmaustamatonta tuorejuustoa
  • 4liivatelehteä
  • 1 rklsitruunamehua
  • Koristeluun:
  • suklaalastuja, suklaakastiketta, mansikoita

Valmistus

  • Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Hienonna kaurakeksit ja sekoita sulatetun voin kanssa. Taputtele keksiseos vuoan pohjalle.
  • Vatkaa valkuaiset sokerin kanssa kovaksi vaahdoksi.
  • Vaahdota kerma.
  • Sulata suklaa vesihauteessa. Vatkaa suklaan joukkoon tuorejuusto.
  • Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 min. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan sitruunamehuun. Vatkaa hieman jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana suklaatäytteen joukkoon.
  • Lisää valkuais- ja kermavaahto varovasti sekoittaen suklaatäytteeseen. Kaada täyte keksipohjalle ja tasoita pinta.
  • Peitä vuoka ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille.
  • Koristele suklaalastuilla, suklaakastikkeella ja/tai mansikoilla.
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat