Reseptit

Vadelmajuustokakku

Vadelmajuustokakku - tuo kahvipöydän ilo ja jälkiruokien makea ruhtinas. Täytä mielesi mukaan marjoilla tai hedelmillä!

Vadelmajuustokakku
4 hIrtopohjavuoka, n. 12 annosta

Ainekset

  • Pohja
  • 175 gkkaurakeksejä, käytä halutessasi gluteenittomia
  • 75 gvoita tai margariinia
  • Täyte
  • 6liivatetta
  • 400 gvadelmia (pakaste tai tuore)
  • 400 gmaustamatonta tai vanilja tuorejuustoa
  • 1 prkcrème fraîchea
  • 2 dlvispikermaa
  • 2 rkllimemehua
  • ¾ dlsokeria
  • 1 rklvaniljasokeria

Valmistus

  • Hienonna keksit. Sulata voi, sekoita keksimurujen kanssa. Levitä keksiseos vuoan pohjalle.
  • Laita liivatteet pehmenemään astiaan, jossa on runsaasti kylmää vettä.
  • Keitä vadelmia ja 1/2 dl sokeria kattilassa 10 min. Mausta vaniljasokerilla. Soseuta sauvasekoittimella. Sulata 3 liivatetta joukkoon.
  • Vaahdota tuorejuusto, crème fraîche, kerma ja 1/4 dl sokeria kulhossa. Kuumenna limemehu kiehuvaksi, sulata siihen 3 liivatetta. Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseoksen joukkoon, sekoita samalla.
  • Kaada puolet tuorejuustoseoksesta vuokaan. Valuta päälle vadelmasosetta. Lisää loppu tuorejuustoseos ja hiukan vadelmaa. Levitä tasaiseksi. Kaada loppu vadelmasose pinnalle.
  • Vinkki: juhlavampaan hetkeen koristele kermavaahdolla.
  • Anna hyytyä jääkaapissa 2-3 tuntia.
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat