Reseptit

Uuniperunat, lohitäyte

Uuniperunat saa vertaisensa kaverin lohesta. Kokeile myös kasvis- tai lihatäytteellä!

Uuniperunat, lohitäyte
2 h5 annosta

Ainekset

  • 1 kgperunaa
  • alumiinifoliota
  • Täyte
  • 100 gkylmäsavulohta
  • ½ dlhienonnettua tilliä tai ruohosipulia
  • 1 prklaktoositonta kermaviiliä
  • 1 tlsitruunamehua
  • ripaus suolaa

Valmistus

  • Paista uuniperuna:
  • Valitse uuniperunoiksi jauhoinen perunalajike, kuten Rosamunda, Pito tai Van Gogh. Valitse mahdollisimman isoja, yli 200 g painoisia perunoita.
  • Pese perunat huolellisesti harjalla. Kuivaa pinta. Pistele perunat haarukalla. Kietaise yksitellen folioon.
  • Paista 225 asteessa 30 min. Vähennä lämpöä 200 asteeseen ja paista perunan koosta riippuen 30-60 min.
  • Ota perunat pois uunista. Leikkaa perunaan ja folioon ristikkäisviilto. Purista perunaa, jolloin täytteelle tulee tilaa.
  • Tee kalatäyte:
  • Leikkaa lohi pieniksi paloiksi. Siirrä tarjoiluastiaan ja sekoita mukaan kermaviili ja mausteet.
  • Tarjoa uuniperuna kalatäytteen ja salaatin kanssa.
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat