Reseptit

Uunilohi

Uunilohi on kätevä ruoka, sillä se valmistuu uunissa kuin itsestään. Lohen paistuessa uunissa, perunat tai riisi kiehuvat kattilalla - tai valmistat raikkaan salaatin.

Uunilohi
45 minUunivuoka, 4-5 annosta

Ainekset

  • 800 glohifilee
  • ½ tlsitruunapippuria
  • ½ tlsuolaa
  • 2 ½ dlkermaa, ruokakermaa, soija- tai kaurakermaa
  • Pinnalle
  • Sitruunaa

Valmistus

  • Huuhdo lohifilee kylmällä vedellä. Kuivaa talouspaperilla, poista ruodot halutessasi. Laita nahka alaspäin uunivuokaan.
  • Ripottele kalan fileen pinnalle sitruunapippuria ja suolaa. Kaada kerma uunivuokaan.
  • Kypsennä uunin alaosassa 175 asteessa 35-40 min.
  • Purista sitruunamehua kypsän kalan pinnalle.
  • Tarjoa uunilohi riisin, perunoiden ja/tai raikkaan salaatin kera.
  • Vinkki: Jos haluat maidottoman ja laktoosittoman aterian, käytä kaura- tai soijakermaa.
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat