SanakirjaTietovisatBlogitLeffatietovisaTV-ohjelmatVaihtoautot
Elokuvat

TV-leffasuositus: Black Swan - Ylistetty trilleri balettitanssijasta ja mielen järkkymisestä

29.6.2020 klo 7:00  Kirsti Kurki-Myllymäki

Natalie Portman palkittiin huikeasta roolityöstään mm. Oscarilla.

Black Swan

Nuori balettitanssija Nina (Natalie Portman) alkaa päästä paremmin sinuiksi pimeän puolensa kanssa – ja sukeltaa jopa niin syvälle, että se uhkaa tuhota hänet. Kuva: Filmikamari


Nina (Natalie Portman) on New York City Ballet'n tanssija, jonka elämään ei tähtiballerinoille tyypilliseen tapaan mahdu muuta kuin tanssi. Uransa päättänyt tanssijaäiti tukee täysillä tyttärensä kunnianhimoista uraa.


Kun taiteellinen johtaja Thomas Leroy (Vincent Cassel) vaihtaa ensitanssijatar Bethin (Winona Ryder) pois Joutsenlammesta, Ninalle avautuu mahdollisuus päärooliin. Mutta Ninalla on kilpailija: uusi tulokas Lily (Mila Kunis).


Joutsenlampeen tarvitaan tanssija, joka osaa ilmaista sekä valkoisen joutsenen ylväyttä ja viattomuutta että mustan joutsenen kavaluutta ja aistillisuutta. Viaton ja tyttömäinen Nina sopii täydellisesti valkoisen joutsenen rooliin, mutta aistikas ja voimakas Lily on kuin mustan joutsenen ruumiillistuma.


Black Swan

Natalie Portman palkittiin huikeasta roolisuorituksestaan mm. parhaan naispääosan Oscarilla. Kuva: Filmikamari

Kahden nuoren tanssijan keskinäinen kilpailu johtaa kieroutuneeksi ystävyydeksi ja Nina alkaa päästä paremmin sinuiksi pimeän puolensa kanssa. Kun täydellisyyttä vimmaisesti tavoittelevan Ninan mieli alkaa järkkyä, todellisuuden ja fantasian rajat hämärtyvät.


Ohjaus: Darren Aronofsky, USA 2010 (114').


Black Swan

Leffajuliste, Filmikamari


Black Swan (16) Sub Tiistai 30.06. klo 21.00

Katso lisää ohjelma-aikoja Telsu.fi


Asiasanat: Black Swan
Lue seuraavaksi
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat