VaihtoautotSanakirjaTV-ohjelmatBlogitTietovisatTV-tietovisa
Elokuvat

TV-leffassa yllätyspari: Oikeat lapsisotilaat ja Hollywood-tähti Reese Witherspoon - The Good Lie

16.11.2019 klo 7:00  Kirsti Kurki-Myllymäki

The Good Lie -elokuvan aihe on ajankohtainen maahanmuutto. Mitä tapahtuu, kun afrikkalainen pakolaisleiri vaihtuu yhdysvaltalaiseen elämänmenoon?

Reese Witherspoon

Reese Witherspoonin esittämä sosiaalityöntekijä joutuu tiukkojen valintojen äärelle. Kuva: Hero


Hänen läpimurtoelokuvansa on Blondin kosto (2001), jossa hän näytteli bimbon blondin karikatyyriä. Hänet on palkittu parhaan naispääosan Oscarilla sekä lukuisilla alan palkinnoilla pääroolistaan Johnny Cashin laulajavaimona June Carter Cashina leffassa Walk the Line. Hän on Reese Witherspoon.


The Good Lie leffa ei kikkailen huumorilla, se on koskettava draama Reese Witherspoonin esittämästä sosiaalityöntekijästä ja sudanilaispakolaisista uuden elämän omaksumisessa.Sudanilaiseen kylään hyökätessä eloon jää vain muutama lapsi, joka onnistuu piiloutumaan. Lapset lähtevät patikkamatkalle kohti parempaa elämää. Pienintä kannetaan reppuselässä ja öisin nukutaan vierivieressä. Selviytymiskeinoja etsitään yhdessä. Lopulta matkaa kertyy tuhansia kilometrejä, kun lapset kävelevät naapurivaltiossa sijaitsevalle pakolaisleiriille.


Vuodet vierivät ja lapset kasvavat pakolaisleirillä kohti aikuisuutta. Sitten kuvaan astuu yhdysvaltalainen avustusohjelma ja toisilleen läheinen joukko pistetään lentokoneeseen määränpäänään Kansas. Kolme sudanilaista aloittaa uuden elämän Yhdysvalloissa vietettyään 13 vuotta pakolaisleirillä.


Reese Witherspoon

Sossu ja maahanmuuttaja. Kuva: Hero


Yhdysvalloissa odottaa kulttuurien törmäystä, byrokratiaa, sopeutumisen vaikeuksia. Sosiaalityöntekijä Carrie Davis (Reese Witherspoon) auttaa miehiä sopeutumaan uuteen yhteiskuntaan ja samalla myös hänen oma elämänkäsityksensä muuttuu.


Erityiseksi leffan tekee, että Emmanuel Jal (Paul) ja Ger Duany (Jeremiah) ovat entisiä lapsisotilaita Sudanista. Kuoth Wiel (Abital) on myös Sudanin-pakolainen, joka on kulkenut Etiopian leirien kautta Yhdysvaltoihin.Reese Witherspoon

Yhteisö auttaa kolmea nuorukaista sopeutumaan uuteen maahan ja aivan uudenlaiseen elämään. Kuva: Hero


The Good Lie Herolla su 10.11. klo 13:30

Katso lisää ohjelma-aikoja Telsu.fi

Lue seuraavaksi
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat