TV-tietovisaVaihtoautotBlogitSanakirjaTV-ohjelmatTietovisat
Elokuvat

TV-leffa: Viimeinen samurai - Tom Cruise vakuuttaa itseään etsivänä miehenä eksoottisessa draamassa

17.9.2020 klo 7:02  Kirsti Kurki-Myllymäki

Draamaelokuva Viimeinen samurai johdattaa meidät 1870-luvun Japaniin ja sen kulttuuriin.

Viimeinen samurai

Kaksi kulttuuria törmää, kun Nathan Algren (Tom Cruise) ja Taka-leski (Koyuki) kohtaavat. Kuva: Sub


Intiaanisodan traumatisoiman ja alkoholisoituneen amerikkalaisupseerin Nathan Algrenin (Tom Cruise) elämä on tuuliajolla. Taistelut, joita hän kerran kävi tuntuvat etäisiltä ja mitättömiltä. Hän riskeerasi henkensä maansa ja kunniansa puolesta, mutta maailma on muuttunut. Kunniaa ei löydä enää mistään.Maailman toisella laidalla Japanissa vanhan ja arvostetun samurai-joukon viimeinen johtaja Katsumoto (Ken Watanabe) näkee elämäntapansa katoavan. Edistyksen Japaniin tuoneet lennätinlinjat ja rautatiet uhkaavat nyt perinteisiä arvoja ja tapoja, joiden mukaan samurait ovat eläneet vuosisatoja.


Viimeinen samurai

Traumatisoitunut amerikkalaissotilas kohtaa inhimillisyyttä ja kunnian hyvettä japanilaiskylässä. Kuva: Sub


Näiden kahden soturin tiet kohtaavat, kun Japanin nuori keisari palkkaa Algrenin kouluttamaan maansa ensimmäistä modernia sotaväkeä. Kun keisarin neuvonantajat yrittävät hävittää samurait Japanista, amerikkalaissotilas huomaa yllättäen vaikuttuneensa samuraiden tavasta elää ja kuolla. Hän opettelee japanin kulttuuria, kieltä ja taistelutaitoja sekä vastakkaisen sukupuolen kohtaamista.


Algren panee peliin sielunsa ja elämänsä. Hän löytää itsensä keskeltä väkivaltaista kahden aikakauden ja kahden maailman välistä taistelua oppaanaan ainoastaan oma kunniantuntonsa.


Viimeinen samurai

Japanilaiskaunottaria suoraan 1870-luvulta. Kuva: Sub


Ohjaaja: Edward Zwick, USA 2003. Pääosissa: Tom Cruise, Ken Watanabe, Koyuki, William Atherton, Chad Linberg, Billy Connolly, Timothy Spall, Tony Goldwyn, Masato Harada.


Viimeinen samurai (16) Subilla ma 21.09. klo 21.00

Katso lisää ohjelma-aikoja Telsu.fi


Lähde: Filmikamari
Lue seuraavaksi
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat