TV-ohjelmatVaihtoautotTietovisatSanakirjaLeffatietovisaBlogit
Elokuvat

TV-leffa: Puhdistus - Seksiorjuutta, venäläismafiaa sekä sodan, kommunismin ja sorron uhreja

25.8.2020 klo 8:54  Kirsti Kurki-Myllymäki

Puhdistus on Sofi Oksasen palkittuun romaaniin perustuva elokuva, jossa kaksi naista kohtaa järkyttävän menneisyytensä.

Puhdistus

Krista Kosonen ja Laura Birn, kuva: Solar Films/Filmikamari


Ikääntynyt Aliide Truu asuu yksin taloaan Viron maaseudulla 1992. Maa on itsenäistynyt edellisenä vuonna ja maareformi on alkanut. Eräänä iltana hän löytää pihaltaan nuoren naisen, Zaran. Zara pakenee Venäjän mafiaa, joka oli pitänyt häntä seksiorjanaan.Aliiden mieleen nousevat repivät muistot nuoruuden traagisesta rakkaudesta ja valinnoista, jotka sinetöivät hänen lähimpiensä kohtalon. Omiin epätoivoisiin ratkaisuihinsa pakotetun Zaran tilanne puolestaan osoittaa, että vaikka aika on toinen, vaino ei ole loppunut, muuttanut vain muotoaan. Kaksi selviytyjää yhdistää voimansa taistellakseen hyväksikäyttäjiä vastaan.


Puhdistuksen syvintä ydintä on petos. Se avaa myös Viron vaiettua lähihistoriaa yhden suvun kokemusten kautta. Se antaa äänen sodalle, kommunismille ja sorron uhreille.


Puhdistus

Amanda Pilke. Kuva: Solar Films/Filmikamari


Puhdistus

Liisi Tandefelt. Kuva: Solar Films/Filmikamari


Elokuva perustuu Sofi Oksasen romaaniin, joka on palkittu mm. Pohjoismaissa ja Ranskassa sekä se on saanut Euroopan Kirjallisuuspalkinnon. Suomessa Oksanen voitti kirjallisuuden Finlandian ja Runeberg-palkinnon.


Virossa Sofi Oksanen on arvostettu kirjailija. Viron suurin sanomalehti Postimees nimesi Oksasen vuoden henkilöksi 2009. Viron presidentti Toomas Ilves myönsi Oksaselle Marianmaan ristin ritarikunnan IV luokan kunniamerkin 2010.


Puhdistus

Leffajuliste. Kuva: Solar Films/Filmikamari


Pääosissa: Liisi Tandefelt, Laura Birn, Krista Kosonen, Amanda Pilke, Peter Franzén, Tommi Korpela. Ohjaaja: Antti J. Jokinen, Suomi 2012 (125')


Puhdistus Subilla to 10.9. klo 21

Katso ohjelmatiedot Telsu.fi


Lue seuraavaksi
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat