VaihtoautotSanakirjaTietovisatLeffatietovisaBlogitTV-ohjelmat
Elokuvat

TV-leffa Piano on väkevä kuvaus rakkaudesta, intohimosta ja musiikista - Vahva suositus!

Piano on kolmella Oscar-pystillä palkittu kolmiodraama, jonka tapahtumapaikkana ovat Uuden-Seelannin maalaukselliset maisemat.

5.3.2020 klo 7:00

Piano

Piano-elokuvan pääosassa Ada McGrath (Holly Hunter) ja Flora McGrath (Anna Paquin). Kuva: NonStop Entertainment / YleJane Campionin aistillinen kolmiodraama sijoittuu 1850-luvun Uuteen Seelantiin. Mykkä Ada (Holly Hunter) on myyty vaimoksi uudisasukas Alistairille (Sam Neill). Hän saapuu uuteen kotimaahansa yhdessä tyttärensä Floran (Anna Paquin) ja rakkaan pianonsa kanssa.


Piano on hänen ainoa ilmaisukeinonsa, mutta Alastairin mielestä sen kuljettaminen kotiin on liian vaikeaa. Mies pakottaa Adan jättämään sen rannalle. Naapurissa asuva Baines (Harvey Keitel) ostaa pianon, ja Ada saa soittaa kaipaamaansa instrumenttia antaessaan tälle pianotunteja. Heidän välilleen kehittyy erikoislaatuinen eroottinen suhde, jolla on arvaamattomia seurauksia.Piano

Flora McGrath (Anna Paquin) ja Ada McGrath (Holly Hunter). Kuva: NonStop Entertainment / Yle


Piano voitti kolme Oscaria oltuaan ehdolla kahdeksassa kategoriassa: Holly Hunter parhaasta naispääosasta, ensi kertaa näytellyt Anna Paquin parhaasta naissivuosasta ja Jane Campion parhaasta alkuperäisestä käsikirjoituksesta.


Jane Campion vastaa ohjauksesta ja elokuva valittiin maailman parhaaksi naisen ohjaamaksi elokuvaksi BBC:n marraskuussa 2019 tekemässä kyselyssä.


(Uusi-Seelanti/Australia 1993)


Kino klassikko: Piano Yle Teema to 5.3. klo 21.00

Katso ohjelma-ajat Telsu.fi


Kirsti Kurki-Myllymäki

Asiasanat: Piano
Lue seuraavaksi
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat