LeffatietovisaVaihtoautotSanakirjaTietovisatBlogitTV-ohjelmat
Elokuvat

TV-leffa: Matti - Jasper Pääkkönen loistaa - Matti Nykänen oli urheilusankari ja lööppien vakiokasvo

Matti-elokuvan pääroolissa näyttelevä Jasper Pääkkönen on kiinnitetty Antti J. Jokisen ohjaamaan Omerta-elokuvasarjaan, jossa hänen roolihahmonsa on Max Tanner.

13.12.2019 klo 7:00

Matti

Jasper Pääkkönen loistaa roolissaan Mattina. Pääkkönen tuo hyvin vakuuttavasti esiin Matin epävarmuudet ja tahdon tehdä sitä, mitä haluaa. Kuva: Solar FilmsMäkihyppääjä Matti Nykänen voitti urheilu-urallaan kaiken mahdollisen: 4 olympiakultaa, 7 maailmanmestaruutta, 4 maailmancupin kokonaisvoittoa ja 46 maailmancupin osakilpailua.


Lyömättömien urheilusaavutustensa ansiosta Matti Nykäsestä tuli ympäri maailman palvottu sankari, jonka siviili- ja kisamatkojen rajumpi meininki painettiin villaisella.


Matti

Nyt jo edesmennyt pariskunta Matti (Jasper Pääkkönen) ja Mirva (Elina Knihtilä). Kuva: Solar Films


Matti on fiktiivinen draamaelokuva miehestä, joka rakastaa mäkihyppyä niin paljon, että hänestä tulee lajissaan maailman paras. Mutta se, että hallitsee hommansa kisamäessä, ei auta Mattia tekemään telemarkeja arkielämässään.


Matti kaatuu, kompuroi ja teloo itseään kerta toisensa jälkeen. Mutta kuin ihmeen kaupalla hän nousee usein jaloilleen - ja on kohta taas valmis uuteen hullunrohkeaan ja jo ennalta epäonnistumaan tuomittuun yritykseen.


Matti

Elokuvajuliste, kuva: Solar Films


Jasper Pääkkösen roolihahmo on Matti-elokuvan kantava voima. Pääkkönen tuli tunnetuksi Saku Salinina Salatut elämät draamasarjasta v.1999–2002. Hänet on nähty Aku Louhimiehen ja Aleksi Mäkelän elokuvissa, kuten Matti ja Pahat pojat. Viimeaikoina Pääkkösen roolityötä on voitu seurata kansainvälisessä Viikingit -tv-sarjassa.


Pääkkönen on pääroolissa Antti J. Jokisen ohjaamassa Ilkka Remeksen bestsellereihin perustuvassa toimintaelokuvien sarjassa nimeltään Omerta. Pääkkösen esittämä Max Tanner kuuluu Omertaan Suomen Suojelupoliisin (SUPO) edustajana. Omerta-elokuvien kuvaukset alkavat syksyllä 2020.


Matti Nelosella su 15.12. klo 22.35

Jäikö leffa näkemättä? Katso uusinnan lähetysajat Telsu.fi


Lähde: Solar Films

Kirsti Kurki-Myllymäki

Lue seuraavaksi
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat