SanakirjaVaihtoautotBlogitTV-ohjelmatTV-tietovisaTietovisat
Elokuvat

TV-leffa Jackie avaa maailman seuratuimman naisen elämää - Löytyy myös Marimekko-yhteys

9.12.2019 klo 7:00  Kirsti Kurki-Myllymäki

Jackie on elokuva Yhdysvaltojen ensimmäisestä naisesta Jacqueline ”Jackie” Kennedystä. TV:ssä nähdään myös naisesta kertova dokumentti.

Jackie

Natalie Portman on Jackie. Kuva: Scanbox Entertainment / Yle Kuvapalvelu
Presidentti John F. Kennedyn salamurhan jälkeen Jacqueline Kennedyn on surustaan huolimatta pidettävä perheensä koossa. Perheensä lisäksi Jackie haluaa huolehtia siitä, että hänen miehensä arvokas perintö jää elämään.


Tyylikkään roolityön tekevä Natalie Portman esittää Yhdysvaltain ensimmäistä naista koskettavassa henkilökuvassa. Elokuva on kertomus maailman seuratuimmasta naisesta, jonka kohdalle osuu suunnaton yksinäisyys.


Jackie

Natalie Portman oli Oscar-ehdokkaana roolistaan Jacqueline Kennedynä. Kuva: Scanbox Entertainment / Yle Kuvapalvelu


Elokuva sai kolme Oscar-ehdokkuutta: paras naispääosa, musiikki ja puvustus. Käsikirjoittaja Noah Oppenheim palkittiin Venetsian elokuvajuhlilla parhaan käsikirjoituksen palkinnolla. Elokuva kilpaili myös pääpalkinnosta Kultaisesta leijonasta.


Suomalaisyhteyskin löytyy, sillä 1960 presidentinvaalikampanjan ollessa Yhdysvalloissa kiihkeimmillään Jacqueline Kennedy luotti suomalaisen Marimekon voimaan ja osti itselleen lukuisia marimekkoja. Vaateostokset pääsivät myös otsikoihin, ja joulukuun 1960 Sports Illustrated -lehden kannessa Jackie poseeraa punaisessa Vuokko Eskolin-Nurmesniemen suunnittelemassa hellemekossa.


Jackie (12) Yle TV1 ke 11.12. klo 23.05

Katso ohjelmatietoja Telsu.fi


Jackie

Kuva hautajaisista elokuvassa Jackie. Scanbox Entertainment / Yle Kuvapalvelu


Muutama päivä ennen Jackie-elokuvaa nähdään dokumentti Historia: Jackie Kennedyn taistelu, joka avaa Jacqueline Kennedyn vahvaa kantaa rotusyrjintään. Hän mm. vaati presidentin arkunkantajiksi sekä mustia että valkoisia sotilaita. Kansallisen tapahtuman yhteydessä se oli ensimmäinen kerta Yhdysvaltain historiassa.


Historia: Jackie Kennedyn taistelu (12) Yle TV1 ma 9.12. klo 19.00

Katso lisää ohjelma-aikoja Telsu.fi


Lähde: Yle, Marimekko
Lue seuraavaksi
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat