TietovisatVaihtoautotTV-ohjelmatLeffatietovisaSanakirjaBlogit
Elokuvat

TV-leffa: Grace of Monaco - Filmitähti-uran hylkäävä Nicole Kidman vie Monacoon ruhtinatar-elämään

3.5.2020 klo 7:04  Kirsti Kurki-Myllymäki

Leffa ihastuttaa silmää puvustukseltaan ja lavastukseltaan, eikä vähiten pääroolivalinnallaan.

Grace of Monaco

Nicole Kidman vakuuttaa Grace Kellyn ja ruhtinattaren roolissa. Copyrights StoneAngels David KoskasAmerikkalaisesta filmitähdestä, Grace Kellystä, tulee Monacon ruhtinatar Grace, kun hän uransa huipulla 1950-luvun puolivälissä muuttaa Hollywoodista Monacoon ja menee naimisiin ruhtinas Rainier III:n kanssa.


Kuusi vuotta myöhemmin avioliitto rakoilee ja Gracella on vaikeuksia sopeutua kuninkaalliseen rooliinsa. Samaan aikaan Alfred Hitchcock yrittää houkutella vaaleaverikköä palaamaan takaisin Hollywoodiin. Myös Monacoa kohtaa kriisi, kun Ranskan presidentti Charles De Gaulle uhkaa Monacon miehittämisellä. Grace joutuu valitsemaan, onko hänen paikkansa filmitähtenä Hollywoodissa vai miehensä rinnalla Monacon ruhtinattarena.


Grace of Monaco

Ruhtinatar Grace tunnettiin hyväntekeväisyystempauksistaan. Copyrights StoneAngels Julien Panie


Grace Kelly oli aikansa Hollywood-tähti, josta tuli legenda. Kelly tuli tunnetuksi erityisesti Alfred Hitchcockin elokuvien viileänä, vaaleana sankarittarena. Hänet palkittiin myös Oscar®-palkinnolla elokuvasta Mies jonka minulle annoit.


Suurelokuva Grace of Monacon pääosaa tähdittää Nicole Kidman. Rooleissa myös Tim Roth, Frank Langella, Geraldine Somerville, Robert Lindsay. Ohjaus: Olivier Dahan. (98')


Grace of Monaco

Copyrights StoneAngels.


Grace of Monaco Herolla su 17.05. klo 13.30

Katso lisää ohjelma-aikoja Telsu.fi
Lue seuraavaksi
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat