VaihtoautotBlogitTV-tietovisaTV-ohjelmatSanakirjaTietovisat
Televisio

Toni Wirtanen: "Tähdeksi ei kannata haluta!" - välillä TVOF-valmennustyö vaatii yhteenottoja

27.1.2019 klo 11:00  Kirsti Kurki-Myllymäki

The Voice of Finland -valmentajatentissä tiukka punk-rock-tähti Toni Wirtanen.

The Voice of Finland

Toni Wirtanen on tehnyt rockia Apulanta-yhtyeessä 90-luvun alusta asti. Kuva: Nelonen Media.


Rockmuusikko Toni Wirtanen on yksi The Voice of Finlandin tähtivalmentajista. Hänellä on tarkka silmä laulajien suhteen ja puheenlahjat kuin Runebergilla - katsojien riemuksi, mutta välillä muiden tähtivalmentajien riesaksi.

Mitkä laulajan ominaisuudet ovat tärkeitä, kun haet tiimiä?

- Haen ensisijaisesti, että pitää koskettaa jollain sellaisella tavalla, mikä ei ole opeteltua. Ja kyllä se välittyy jo pelkästään siitä, millaisia biisejä on valittu. Jos en mä kuule, että mitä mä tekisin tällä äänellä, niin semmoiset ei kiinnosta.


Etsitkö artisteja, joita voit muokata - etsitkö muovailuvahaa?

- En missään tapauksessa, ei oikein ole aikaa alkaa muovailee, tämä on lyhyt aika ja rytmittyy esityksestä toiseen. Enemmän mä haen ääripäitä, ääripäät ovat kiinnostavia. Vaaraa, voimaa, väkivaltaa ja uhkaa siinä pitäisi olla - tosin nämäkin voivat olla hyvin monenlaisessa muodossa.


Uskaltavatko tyypit tulla tiimiisi, kun olet tiukka punk-rock-tähti?

- Uskaltaa, ja ne suorastaan haluaa tulla mun tiimiin! Ei mua kukaan pelkää! Mutta se, miksi mun joukkue on aina paras, johtuu siitä, että mä en ikinä päästä ihmisiä kovin helpolla. Mä en anna niiden mennä siihen, mitä ne on itse ajatelleet, että tämmöistä mä haluaisin, jollei se ole oikeasti tosi perusteltua.

- Yleensä se, “mutku mä haluun”, johtaa siihen, että tehdään perusvarmoja ratkaisuja. Haluan potkia niistä irti sen, mitä on saatavissa. Ja se vaatii välillä, että otetaan yhteen. Ei sen tarvitse olla ikävästi, vaan niin, että näkemykset haastetaan.


The Voice of Finland

TVOF-tähtivalmentajat: Toni Wirtanen, Redrama, Anna Puu ja Olli Lindholm. Kuva: Nelonen Media.


Mikä on pahin este artistiksi kehittymisessä?

- Monesti ihmisen suurin ongelma on se, mitä hän itse itsestään ajattelee. Eihän me huomata omaa potentiaalia koskaan, me katsotaan sitä helvetin kapean reiän läpi ja siitä näkyy sellainen pieni alue. Kun joku repäisee sen tirkistysaukon vähän suuremmaksi, vaikka vähän sattuu, niin sieltä voi näkyä vaikka mitä uutta!


Jos joku haluaa artistiksi tai tähdeksi, onko sulla hänelle neuvoa?

- Kannattaa unelmoida jostain muusta. Pikahissiä ei ole. Jos sisältö ei ole kunnossa, hissi vie vain ylös, mutta sitten siitä häviää lattia alta. Tippuu vaan turhan korkealta. Tähdeksi ei kannata haluta, se on vaan sivutuote. Pitää haluta tehdä sitä asiaa.


The Voice of Finland Nelosella pe klo 20.

Katso Telsu.fi The Voice of Finland ohjelma-ajat

Lue seuraavaksi
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat