Reseptit

Tiikerikakku

Tiikerikakku tuo muistoja mummolasta. Kuivakakkujen aatelia!

Tiikerikakku
1 hKakkuvuoka

Ainekset

  • 2 dlsokeria
  • 200 gmargariinia
  • munaa
  • 2 tlleivinjauhetta
  • ½ dlperunajauhoja
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlvaniliinisokeria
  • 3 rklmaitoa
  • 2 rklkaakaojauhetta
  • Voiteluun:
  • margariinia tai voita
  • korppujauhoja

Valmistus

  • Vatkaa sokeri ja pehmeä rasva vaahdoksi. Lisää joukkoon munat yksitellen ja sekoita hyvin.
  • Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe. Lisää ne vaahtoon sekoittaen. Lisää vaniliinisokeri. Siirrä puolet taikinasta toiseen kulhoon ja lisää siihen maito ja kaakaojauhe.
  • Kaada voideltuun vuokaan osa vaaleasta taikinasta, tämän jälkeen lisää kaikki tumma taikina, lisää päällimmäiseksi loput vaaleasta taikinasta. Pistele haarukalla taikinan läpi. Näin tumma ja vaalea taikina sekoittuvat kauniisti.
  • Paista 45 minuuttia 170-asteisessa uunissa. Kumoa valmis kakku hieman jäähtyneenä.
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat