BlogitTietovisatTV-ohjelmatSanakirjaVaihtoautotTV-tietovisa
Elokuvat

Tänään tv:ssä tämä superklassikko! Hercule Poirot: Idän pikajunan arvoitus -elokuva kannattaa katsoa

14.8.2020 klo 7:00  Kirsti Kurki-Myllymäki

Agatha Christien luoma herkullinen hahmo on täällä taas. Nautinnollista tv-iltaa belgialainen mestarietsivä Hercule Poirotin seurassa!

Hercule Poirot: Idän pikajunan arvoitus

David Suchet esittää varmaotteisen elegantisti mestarietsivä Hercule Poirotia. Kuva: Yle Kuvapalvelu


Hercule Poirot on belgialaisetsivä, joka ratkoo murhia analyyttisen tarkasti. Poirot on lähtenyt nyt liikenteeseen, hän matkustaa maailmankuulussa Idän pikajunassa halki Euroopan.


Yöllä juna jää pysähdyksiin suurten lumikinosten tukkiessa radan. Aamulla yksi matkustajista, amerikkalainen miljonääri löydetään makuuvaunustaan kuolleena. Murhatapa on ollut raaka, miljönääriä on pistetty itämaisella tikarilla kahteentoista kohtaan.Murhapaikalta löytyneiden johtolankojen, epäiltyjen henkilöiden haastattelujen sekä tiukan aivotyöskentelyn avulla Hercule Poirot pyrkii selvittämään, miten murha tapahtui, kuka murhasi ja miksi.


Elokuva tihkuu eksotiikkaa, kreivittäriä, diplomaatteja ja epäilyttäviä persoonia. Oman lisänsä tuo upeat puvustukset sekä Idän pikajunan miljöö. Hercule Poirotin roolissa hurmaa taitava David Suchet.


Hercule Poirot: Idän pikajunan arvoitus

Idän pikajuna on pysähtynyt keskelle lumikinoksia, mutta onneksi mestarietsivä Hercule Poirot taitaa säähän sopivan, ja aina tyylikkään pukeutumisen. Kuva: Yle Kuvapalvelu


(Murder on the Orient Express/2010)


Hercule Poirot: Idän pikajunan arvoitus (12) Yle TV1 pe 14.8. klo 19.00

Katso kätevästi tv-ohjelmien esitysajat Telsu.fi

Lue seuraavaksi
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat