VaihtoautotBlogitTV-tietovisaSanakirjaTV-ohjelmatTietovisat
Televisio

Tänään TV:ssä: Kohudokkari Logged in -tekijän "Toimettomat" - Viisi nuorta korona-kurimuksessa

9.6.2020 klo 7:05  Kirsti Kurki-Myllymäki

Miten selvitä, kun työ ja toimeentulo menevät kriisin takia alta? Sami Kieksin uusi dokkarisarja Toimettomat tv:ssä.

Toimettomat

23-vuotias Linda joutuu ottamaan ison vastuun vanhempiensa yrityksessä. Kuva: Theofanis Kavvadas/Yle Kuvapalvelu


Kun korona alkoi kurittaa suomalaista yhteiskuntaa, ohjaaja Sami Kieksi ryhtyi seuraamaan viiden parikymppisen arkea. Poikkeuksellinen kevät leikkasi loven nuorten elämään, kun pomo kirjoitti lomautuslapun, yrityksen kalenteri tyhjeni kertaheitolla tai jatkuva pelko irtisanomisista ilmestyi.


Logged in -dokumenttisarjasta (2020) tunnettu Kieksi antaa jälleen äänen nuorille. Toimettomissa päähenkilöt jakavat kahden kuukauden ajan ajatuksiaan työstä, toimeentulosta, mielenterveydestä ja unelmista.


Sarjassa seurataan koronaviruksen värittämää arkea toukokuun puoliväliin asti, jolloin ensimmäisiä rajoitustoimia puretaan.Linda, 23, työskentelee vanhempiensa majoituspalveluyrityksessä Suonenjoella. Isä saapuu Espanjasta ja joutuu kotikaranteeniin. Äiti on ollut pari vuotta syövän takia sairaseläkkeellä, joten Linda hoitaa yrityksen juoksevia asioita.


Taisan, 25, elämä muuttuu yhdessä päivässä, kun yhtäkkiä pääkaupunkiseudun ravintola-alalla ei ole töitä tarjolla. Aluksi tilanne tuntuu hyvältä - on paljon vähemmän paineita, kun kotoilu on yhteiskunnallisesti ohjeistettua.


Benjamin, 26, ehti työskennellä uudessa toimistossa viikon, kun kaikki käskettiin etätöihin. Julkisivuremontin takia Benjamin joutuu elämään metelissä ja ilman luonnonvaloa. Hermoromahduksilta ei voi välttyä.


Toimettomat

Benjamin kärsii etätöissä julkisivuremontista. Kuva: Theofanis Kavvadas/Yle Kuvapalvelu


Porilaisen pariskunnan, Veeran, 20, ja Aaron, 25, työt ovat koronan takia jäissä ja opintotuki loppuu kesällä. Veera on sairastanut vakavaa masennusta yläkoulusta asti ja Aaron tuki on elintärkeä.


Docventuresissa katsotaan tiistaina 9.6. klo 20 dokkarisarja Toimettomat. Ohjelman jälkilöylyillä keskustellaan sarjan ohjaajan Sami Kieksin ja muiden asiantuntijoiden kanssa suorassa lähetyksessä poikkeusolojen sosiaalisista vaikutuksista ja jälkipyykistä.


Toimettomat 1-5 Docventures Yle TV2 ti 9.6. klo 20.00

Katso lisää ohjelma-aikoja Telsu.fi

Asiasanat: Toimettomat
Lue seuraavaksi
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat