BlogitVaihtoautotSanakirjaLeffatietovisaTV-ohjelmatTietovisat
Televisio

Tähdet,Tähdet Maria Veitola: "Älä yhtään mieti, mitä kukaan ajattelee. Vedät vaan täysillä!"

6.4.2019 klo 11:00  Kirsti Kurki-Myllymäki

Tähdet, tähdet -tuomari Maria Veitola avaa kisan filosofiaa ja nostaa mm. Waltteri Torikan esiin Nauris.fin haastattelussa.

Tähdet, tähdet

Tähdet, tähdet -tuomari Maria Veitola arvostaa heittäytymistä. Kuva: Kirsti Kurki-Myllymäki / Nauris.fi


Tähdet, tähdet -kisassa eletään todellakin loppuvaiheita, sillä finaalijakso starttaa sunnuntaina. Kaksintaistelussa Tähdet, tähdet -tittelistä kamppailevat Jussi Rainio ja Kyösti Mäkimattila.


Mutta mistä kisassa on Maria Veitolan mielestä kysymys?

- Ei ole kysymys vain musiikista, vaan siitä, kuinka paljon se ihminen uskaltaa heittäytyä. Jos se vaan uskaltaa mennä kaiken sen häpeän ja ennakkoluulojen ja ennakkoajatusten yli ja sitten vaan tehdä jotain ihan älytöntä.


Käännetään katse hetkeksi menneisyyteen. Onko Veitolalle jäänyt heittäytymisen kannalta joku erityinen esitys mieleen edellisiltä kausilta?

- Oli se sitten Jari Sillanpään oopperaveto, Arttu Wiskarin räppi, Benjamin Peltosen himmee oopperajuttu tai Jannika B:n vetämä Tommi Läntisen Via Dolorosa. Ne kaikki on sellaisia, että apua, toi uskalsi tosi paljon, olla ihan pöhkö ja upea samalla aikaa.


Veitola on kehunut tällä kaudella moneen otteeseen Jussi Rainion rohkeutta heittäytyä esityksiin. Kyösti Mäkimattila on ottanut varmemmin, mutta toisaalta retro-Kyösti on kyllä lämmittänyt Veitolankin sydäntä.


Tähdet, tähdet
Tähdet, tähdet -finalistien Kyösti Mäkimattilan ja Jussi Rainion keskellä jo aiemmin kisasta tippunut Petra. Kuva: Kirsti Kurki-Myllymäki / Nauris.fi


Onko sinulla antaa neuvoja Tähdet, tähdet -kisaajille?

- Waltteri Torikka voitti ja oli tuntematon klasaripuolen laulaja. Se sanoi joskus, että oli ensin ajatellut, että ah, mun äiti kattoo tätä ja mun ex-seurustelukumppanit kattoo tätä ja mun koulukaverit kattoo tätä. Mutta se päätti lopettaa nuo ajatukset. Ihan sama, kuka tätä kattoo, annan vaan kaikkeni. Se on se neuvo, jonka haluaisin sanoa. Älä yhtään mieti, mitä kukaan ajattelee. Vedät vaan täysillä! Tämä on ainutkertainen kokemus päästä tekemään jotain älytöntä, jota ei pysty omassa artistiroolissaan tekemään, Maria Veitola kannustaa.


Mutta miten on, onko isompi artisti valmiimpi heittäytymään kuin tuntemattomampi - vai toisinpäin?

- Mitä isompi ja tunnetumpi artisti on, on enemmän häkissä. Sillä ei halua mokata ja menettää sitä kaikkea suosiota ja fanikuntaa sössimällä kaiken. Toisaalta Tähdet, tähdet voi kyllä avata tien johonkin suurempaan, Veitola filosofoi.


Tähdet, tähdet -finaali MTV3:lla su 7.4. klo 19.30

Katso lisää Tähdet, tähdet -esitysaikoja Telsu.fiLue seuraavaksi
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat